Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
wigilia tradycja TOP24
Gwiazdka ikonka

Jak święta to z WINIARY - tradycyjnie!

Świętujmy w atmosferze radości, pielęgnując tradycję wspólnego przygotowywania potraw, których smak pamiętamy jeszcze z dzieciństwa.

Te dania to przepis na udane święta!

Tradycyjna wigilia barszcz czerwony z uszkami

Barszcz czerwony

z uszkami

Sprawdź przepis
Tradycyjna wigilia sałatka jarzynowa w babeczkach

Sałatka jarzynowa

w babeczkach

Sprawdź przepis

Ryba po grecku

Czy wiesz, że ta krucha, soczysta ryba pod pierzynką z gęstego, aromatycznego sosu warzywnego to klasyczne, polskie danie, które idealnie się sprawdzi na świątecznym stole? Dowiedz się, jak przyrządzić rybę po grecku, by zachwycała smakiem.
Sprawdź przepis

Karp w sosie cytrynowym

Rybą, która króluje na wigilijnym stole, bez wątpienia jest karp. Z naszym przepisem z łatwością przygotujesz to świąteczne danie w wersji, która zachwyci Twoich bliskich wyjątkowym smakiem.
Sprawdź przepis

Bigos

świąteczny

Sprawdź przepis
Icon

Co zrobić z bigosem po świętach, czyli gotujemy i nie marnujemy!

Bigos to kolejna potrawa, bez której nie ma tradycyjnych świąt. Prostym sposobem na to, by móc się cieszyć jego smakiem jeszcze dłużej, jest pasteryzacja. Wystarczy przełożyć bigos do słoików, zakręcić je szczelnie i wstawić do góry dnem do rozgrzanego do 100°C piekarnika – na 20–30 minut, gdy przechowujesz je w lodówce, albo na godzinę, gdy trzymasz w piwnicy.

Tradycyjna wigilia zupa grzybowa

Świąteczna zupa

grzybowa

Sprawdź przepis
Tradycyjna wigilia barszcz czerwony z naleśnikami

Barszcz czerwony

z naleśnikowymi sakiewkami

Sprawdź przepis

Baw się z nami i wygraj świąteczny e-book!

Odkryj najpiękniejszy wypiek świąt

Odkryj najpiękniejszy wypiek świąt

Znajdź 2 pasujące obrazki

Znajdź 2 pasujące obrazki

Rozbij tyle orzechów, ile zdołasz

Rozbij tyle orzechów, ile zdołasz

Co się znajdzie na Twoim stole świątecznym - quiz

Co się znajdzie na Twoim stole świątecznym - quiz

Złap wszystkie produkty i wygraj e-book

Złap wszystkie produkty i wygraj e-book

Napisz list do świętego Mikołaja

Napisz list do świętego Mikołaja

banner sc ebook swieta dekstop

Świąteczny e-book możesz otrzymać

również za rejestrację na WINIARY. Tylko czy to nie będzie zbyt proste? :)

Zapraszamy do rejestracji!

Nie może ich zabraknąć na świątecznym stole

Tradycyjna wigilia śledzie po tatarsku

Śledzie

po tatarsku

Sprawdź przepis
Tradycyjna wigilia śledzie z jabłkiem

Śledzie z jabłkiem

w sosie majonezowo-śmietanowym

Sprawdź przepis

Tradycyjny obiad w świątecznej odsłonie

Kaczka

faszerowana wątróbką

Sprawdź przepis

Pieczony indyk z sosem pieczeniowym i warzywami

Soczysta, rozpływająca się w ustach pieczeń z indyka to idealny pomysł na danie główne. Zachwyci zgromadzonych przy świątecznym stole gości wyjątkową delikatnością mięsa oraz aromatem przypraw – cynamonu, miodu, czosnku i rozmarynu.
Sprawdź przepis

Wątróbka z jabłkiem w sosie piernikowym

Wątróbka z dodatkiem korzennych przypraw i słodkiego jabłka jest kolejną propozycją w naszym świątecznym menu. To nieoczywiste danie zaskoczy połączeniem smaków i zainspiruje do odkrywania kolejnych.
Sprawdź przepis

Pasztet

świąteczny

Sprawdź przepis

Idealne uzupełnienie świątecznego menu!

Tradycyjna wigilia łazanki

Łazanki

z kapustą i kiełbasą

Sprawdź przepis
Tradycyjna wigilia sałatka gyros

Sałatka

warstwowa gyros

Sprawdź przepis
Icon

Jak pięknie udekorować świąteczny stół?

Dekorując wigilijny stół, warto dopełnić aranżację świecami, które wprowadzą odrobinę ciepła i blasku. Klasyczne bądź w różnorodnych kształtach i kolorach, można je umieścić w pięknych świecznikach lub ozdobnych naczyniach, otoczonych gałązkami świerku, czerwonymi owocami czy złotymi wstążkami. Świece symbolizują nadzieję i radość, doskonale wpisując się w wigilijną tradycję.

Wypróbuj przepisy na świąteczne desery!

Nie wiesz, co upiec na święta? Kruche ciasta, ucierane babki, serniki i słodkie przekąski z owocami – poznaj wszystkie nasze propozycje.
Więcej słodkich inspiracji!
  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu