Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Zima sprzyja gotowaniu nieco cięższych potraw, które staną się nie tylko sposobem na rozgrzanie w chłodne dni, ale będą także dostarczały nieco więcej kalorii i z powodzeniem posłużą jako dwa dania. Sprawdź nasze propozycje na pyszne i sycące zupy!

1. Zupa fasolowa z kiełbasą

Jeśli zupę fasolową kochasz nad życie – spróbuj przepisu na fasolową z kiełbasą. To wyjątkowo pożywna zupa, która sprawdzi się idealnie podczas chłodnych i ponur dni. Zupa fasolowa Nasza Specjalność WINIARY, duża ilość warzyw i oczywiście główny punkt programu, czyli kiełbasa, z pewności uratują nawet najchłodniejsze jesienne popołudnie.

2. Pożywny garnek, czyli grochówka z karkówką

Pożywny garnek, czyli grochówka z karkówką to doskonały sposób na sycący obiad. Grochówa w takim wydaniu to nie tylko zupa, ale przede wszystkim mięsna uczta. Zupa grochowa Nasza Specjalność WINIARY w towarzystwie karkówki i śląskiej kiełbasy zaspokoi apetyt nawet najbardziej głodnego entuzjastę jednogarnkowych potraw.

3. Fasolowa z boczkiem

Jeśli przypadł Ci do gustu przepis na naszą grochówkę z karkówką, to ta fasolowa z boczkiem z pewnością również skradnie Twoje serce. Zupę fasolową Nasza Specjalność WINIARY z dodatkiem boczku, kiełbasy śląskiej, ziemniaków i oczywiście czerwonej fasoli przygotujesz w niecałe pół godziny. To dobra wiadomość dla wszystkich, którzy nigdy nie mogą się doczekać na gotowy posiłek.

4. Pikantna zupa fasolowa

Fani zupy fasolowej z pewnością się ucieszą, ponieważ mamy jeszcze jeden przepis na to wspaniałe danie. Tym razem w wersji meksykańskiej. Zupa fasolowa Nasza Specjalność WINIARY z dodatkiem pikantnych dodatków takich jak papryka i ostra kiełbasa to prawdziwa uczta dla entuzjastów niecodziennych smaków i połączeń. Ta zupa to nie tylko rozgrzewający wywar. Jest to także solidna dawka energii, a tej jak wiadomo – podczas zimowych miesięcy nigdy dosyć.

5. Grochowa z parmezanem

Dla prawdziwych fanów grochówki mamy jeszcze jeden pomysł – tym razem z parmezanem. Zupa grochowa Nasza Specjalność WINIARY z dodatkiem parmezanu i z chrupiącymi grzaneczkami to alternatywa dla wszystkich, którzy cenią sobie nieco łagodniejsze smaki.

6. Zupa węgierska

Zupa węgierska po polsku, bo ugotowana na Zupie Ogonowej Nasza Specjalność WINIARY to nasza kolejna propozycja na rozgrzewający posiłek podczas chłodnych miesięcy. Zupa z dodatkiem ziemniaków, papryki, cebuli oraz surowej kiełbasy sprawi prawdziwą kulinarną przyjemność, szczególnie miłośnikom tradycyjnych polskich smaków.

7. Kalafiorowa z kaszą

Kalafiorowa z kaszą na bazie Zupy Jarzynowej Nasza Specjalność WINIARY to idealny sposób na zimne i ciemne dni. Kasza jęczmienna w połączeniu z bukietem warzyw dostarczą Ci odpowiedniej ilości energii, a rosół drobiowo-warzywny nada całej potrawie niepowtarzalnego smaku, który sprawi, że zimowe miesiące przestaną być takie straszne.

8. Zupa krem z pieczonego kalafiora i ciecierzycy

Naszą kolejną propozycją jest również zupa kalafiorowa, tyle że w nieco innej wersji. Zupa krem z pieczonego kalafiora to przepis szczególnie dla tych, którzy nie są aż tak przywiązani do tradycji i lubią eksperymentować. To nieco bardziej pikantna wersja zupy kalafiorowej, która dzięki Bulionowi warzywnemu WINIARY stanie się doskonałym, gęstym posiłkiem, idealnym na jesienne popołudnia wieczory.

9. Sycąca zupa z soczewicy

Ostatnią naszą propozycją jest zupa z soczewicy. To doskonały pomysł na szybki obiad. Smakowita kompozycja warzyw zmiksowana na aksamitną masę, dzięki Bulionowi drobiowemu z zielem angielskim i liściem laurowym WINIARY, stanie się doskonałym, rozgrzewającym posiłkiem.
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty