Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Jakie mięso na schabowego wybrać?

Nie ma znaczenia, czy wybierzesz mięso na schabowe w kawałku, czy od razu pokrojone w plastry. Najważniejsze, by było świeże.

Kupując pokrojony schab, pamiętaj – im grubszy plaster, tym większy kotlet. Z kością czy bez – to kwestia gustu.

Jak usmażyć schabowego z kością?

Niektórzy kucharze uważają, że schabowe z kostką smakują lepiej. Na pewno są nieco trudniejsze do usmażenia, a mięso przy kości często bywa niedosmażone. Aby tego uniknąć, kotlety z kością po usmażeniu na patelni możesz dodatkowo dopiec w piekarniku.

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty