Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pierogi nie będą rozklejały się podczas gotowania, jeśli na krążki ciasta nałożysz niezbyt dużą ilość farszu. Pamiętaj o tym, żeby nadzienie układać na środku kółka – dzięki temu bez problemu skleisz brzegi pieroga.

Sposobów na sklejenie jest kilka, ale najważniejsze jest to, aby robić to bardzo dokładnie dociskając ciasto z obu brzegów.

Dzięki dobremu zlepieniu brzegów farsz nie wypłynie podczas gotowania. Przy sklejaniu ciasta możesz sobie pomóc widelcem – dociskając ząbkami brzeg lub użyć specjalnej foremki do klejenia pierogów.

Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty