Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Wypróbuj przepisy na aromatyczne i rozgrzewające zupy świąteczne. Znajdziesz tutaj propozycje na wykwintne barszcze czerwone i smakowite zupy z grzybów. Lubisz zupę rybną? Wspaniale! Mamy przepisy i na tę smakowitość!

1. Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki to propozycja dla tych, którzy uwielbiają świąteczne barszcze! Danie to wspaniale łączy tradycyjny smak Barszczu czerwonego esencjonalnego Jak u Mamy WINIARY z upieczonym, słodkawym czosnkiem i chrupiącą grzanką z chałki.

2. Barszcz z ciecierzycą i skórką z cytryny

Barszcz w kwaskowatej, ale i sycącej odsłonie? Przygotowaliśmy wspaniały przepis na barszcz z ciecierzycą i skórką cytryny. Kwaskowaty smak cytryny doskonale podkreśla aromat buraczanej bazy znajdującej się w Barszczu – koncentracie z przyprawami. Dodatek ciecierzycy sprawia, że danie staje bardzo sycące.

3. Barszcz z kaszą bulgur i jabłkiem

Jesień i zima to czas, w którym esencjonalne, gorące barszcze gotujemy bardzo często. Aby ta potrawa nie znudziła się za szybo, przygotowaliśmy przepis na jej nowoczesną i pyszną odsłonę – barszcz z kaszą bulgur i jabłkiem. Barszcz – koncentrat z przyprawami stanowi wyśmienitą bazę do przygotowania tej potrawy, a jabłko nadaje zupie wspaniałej słodyczy.

4. Barszcz ukraiński z ziemniakami

Barszcz ukraiński z ziemniakami jest propozycją dla tych, którzy lubią jesienne obiady jednodaniowe. Esencjonalną zupę przygotujesz na bazie Barszczu czerwonego Ekspresowa zupa WINIARY. Dodatki, w postaci m.in. kapusty, ziemniaków, marchwi czy fasoli sprawią, że potrawa ta będzie bardzo sycąca.

5. Borowikowa z kaszą gryczaną i grzybami

Borowikowa z kaszą gryczaną i grzybami to zupa pełna aromatycznych grzybów. Ich zapach na pewno wprawi Cię w dobrą, przedświąteczną atmosferę. Tę pyszną zupę przygotujesz na bazie Zupy borowikowej Jak u Mamy WINIARY. Dokładając do tego dania kaszę gryczaną, zapewnisz sobie sycący i pyszny posiłek.

6. Jesienna zupa grzybowa

Grzyby są aromatycznym dodatkiem, który chętnie wykorzystujemy w okresie przedświątecznym i świątecznym do zup i sosów. Jesienna zupa grzybowa przygotowana na bazie Zupy grzybowej Nasza specjalność WINIARY, z dodatkiem suszonych grzybów wprawi Cię w błogi, przedświąteczny nastrój.

7. Zupa borowikowa z klopsikami

Na propozycji zup grzybowych przedstawiamy jedną z naszych ulubionych wersji – zupę borowikową z klopsikami ! Jest to niezwykle aromatyczne danie zrobione na bazie zupy borowikowej Jak u Mamy WINIARY, z dodatkiem apetycznych i sycących klopsików drobiowych.

8. Zupa rybna gotowana na wywarze warzywnym, białym winie z kawałkami fileta z dorsza

Zupa rybna gotowana na wywarze warzywnym, białym winie z kawałkami fileta z dorsza jest jedną z tych zup, których smak na długo zapadnie w pamięć! Wspaniała mieszanka smaków rybnych, gotowanych na esencjonalnym Bulionie warzywnym WINIARY, doprawiona wytrawnym winem, idealnie wpasuje się w jesienno-zimowy, przedświąteczny klimat.

9. Zupa rybna

Na sam zostawiliśmy specjał, który wyjątkowo dobrze komponuje się menu obiadowym zarówno na jesień, jak i w okresie przedświątecznym. To zupa rybna zabielana śmietaną, gotowana na filecie rybnym z dorsza, morszczuka lub mintaja. Jej esencjonalny smak dobrze podkreśla wywar z Bulionu warzywnego WINIARY i kilka kropli cytryny.
Ciesz się gotowaniem z Winiary - teaser full

Ciesz się gotowaniem z Winiary

Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.

Zobacz produkty