Dlaczego akurat roladki schabowe? Bo to danie, które ma w sobie mnóstwo smaku i nigdy nie wiadomo, co kryje się w środku. Kawałek mięsa starannie rozbity, nadziany pysznymi dodatkami, a potem zwinięty w apetyczną roladkę - to prawdziwa sztuka kulinarna w domowym wydaniu. Nie musisz tracić czasu na szukanie przepisów, zrobiliśmy to za Ciebie.
Co powiesz na schabowe roladki nadziewane serem i papryką albo na roladki w sosie pomidorowym? A może wolisz zapiekane roladki z sosem grzybowym? Roladki schabowe super smakują nie tylko na ciepło, ale też na zimno. Naszą propozycją są roladki w galarecie. Koniecznie rzuć okiem na te przepisy.
Sos to absolutny game changer roladek schabowych. Bez dobrego sosu nawet najlepiej przygotowane mięso będzie wyglądać blado. Klasyczny sos pieczeniowy to absolutny must have! Gęsty, aromatyczny, otulający roladki - wprost stworzony do tego dania.
Chcesz coś mniej klasycznego? Oto kilka propozycji. Możesz podać roladki z sosem grzybowym, kremowym i wciągającym sosem serowym albo z aromatycznym sosem pomidorowym oraz ulubionymi przyprawami i ziołami. Każda z tych wersji z pewnością znajdzie swoich zwolenników.
Tu masz bardzo duże pole do popisu. Klasyka zawsze jest świetnym wyborem. Do roladek schabowych pasują ziemniaki z wody, puree ziemniaczane, kluski śląskie, ryż, kasza gryczana czy zasmażana kapusta. Ale to jeszcze nie wszystkie możliwości. Co myślisz o puree z batatów albo puree z selera i pietruszki? Warzywnym dodatkiem mogą być pikle, sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych albo chrupiąca surówka lub sałatka z warzyw sezonowych.
Roladki schabowe to więcej niż zwykła potrawa. To połączenie tradycji z nowoczesnością – możesz je zrobić i podać na wiele sposobów i zawsze będą smakować wyśmienicie. Czego chcieć więcej?