Porady

Z czego zrobić patyczki do grilla?

David Gaboriaudautor:   david gabouriald

David Gaboriaud

autor

David Gaboriaud

Francuz, od kilku lat mieszkający w Polsce. Kucharz z zamiłowania. Pasjonat życia, kochający dobrą kuchnię i celebrowanie posiłków. Autor książki, programów i warsztatów kulinarnych. Na stronie winiary.pl bierze pod opiekę sekcję Porad i Inspiracji, dzieląc się swoimi najlepszymi pomysłami.

Patyczki do grilla

Jeśli planujesz grilla, pomyśl o przygotowaniu naturalnych gałązek, których użyjesz zamiast gotowych patyczków.

Świetnie nadają się do szaszłyków z piersi kurczaka lub innych. Oprócz tego, że są ekologiczne, nadadzą daniom ciekawy smak i aromat.

Jakich patyczków użyć?

Można do tego użyć np. gałązki rozmarynu, czy cienkie gałązki drzew owocowych, orzechowych (laskowych), gałązek olchy czy dębu. W przypadku drzew wybieraj cienkie gałązki, grubości tradycyjnych patyczków do szaszłyków.

David Gaboriaudautor:   david gabouriald

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!