Inspiracje

Smakowy cukier do owoców

David Gaboriaudautor:   david gabouriald

David Gaboriaud

autor

David Gaboriaud

Francuz, od kilku lat mieszkający w Polsce. Kucharz z zamiłowania. Pasjonat życia, kochający dobrą kuchnię i celebrowanie posiłków. Autor książki, programów i warsztatów kulinarnych. Na stronie winiary.pl bierze pod opiekę sekcję Porad i Inspiracji, dzieląc się swoimi najlepszymi pomysłami.

Do owoców, które nawet po grillowaniu zostają lekko kwaśne, jak na przykład ananas, lubię podawać cukier smakowy, np. cukier miętowy czy kolendrowy.

Nic prostszego! Do moździerza wrzuć kilka świeżych listków kolendry, mięty marokańskiej, pieprzowej lub zwykłej i 2-3 łyżki białego cukru. Ucieraj, aż cukier stanie się zielony i nabierze przyjemnego ziołowego zapachu.

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!