Porady i inspiracje

David Gaboriaud

David Gaboriaud


Francuz, od kilku lat mieszkający w Polsce. Kucharz z zamiłowania. Pasjonat życia, kochający dobrą kuchnię i celebrowanie posiłków. Autor książki, programów i warsztatów kulinarnych. Na stronie winiary.pl bierze pod opiekę sekcję Porad i Inspiracji, dzieląc się swoimi najlepszymi pomysłami.

sprawdź porady Davida

Porady i inspiracje

Jak ugotować jajka na miękko?

Porady

Jak ugotować jajka na miękko?

Wbrew pozorom ugotowanie idealnie miękkiego – z płynnym żółtkiem i ściętym białkiem, jajka wcale nie należy do prostych zadań.

dowiedz się więcej >
Jak ugotować jajko na twardo?

Porady

Jak ugotować jajko na twardo?

Ugotowanie jajka na twardo jest znacznie prostsze od jajka na miękko. Tu nie potrzeba zbyt wielu zabiegów – wystarczy po prostu kontrolować czas.

dowiedz się więcej >
Jak zrobić sernik wiedeński, który nie opada?

Porady

Jak zrobić sernik wiedeński, który nie opada?

Puszysty i odpowiednio mokry sernik to wypiek doskonały! Pieczenie sernika to sztuka, która wymaga nie lada wprawy.

dowiedz się więcej >