Nasiona lnu są wykorzystywane w kuchni od wielu lat. Ich walory doceniały nasze babcie, często dodając siemię lniane do ciasta na chleb. Tymi drobnymi nasionami często też posypywano inne wypieki np. bułeczki czy podpłomyki. Do dziś z mielonych nasion lnu przygotowuje się gęsty napar, doskonale kojący podrażniony żołądek i jelita. Jak zaparzyć siemię lniane, by wydobyć z niego jak najwięcej cennych substancji?
Odkryj korzyści tylko dla zarejestrowanych!
Czeka na Ciebie wyjątkowy e-book
ze wskazówkami, jak planować zakupy i zorganizować kuchnię na miarę Twoich oczekiwań!
Załóż konto i odbierz prezent, który przygotowaliśmy specjalnie dla Ciebie.
Szukasz pomysłu na szybki obiad? A może sosu, który podkreśli smak Twoich dań? Z naszymi produktami z łatwością przyrządzisz aromatyczne potrawy na różne okazje.