Inspiracje

Najlepsze pasty jajeczne na Wielkanoc

Jajka są nieodłącznym elementem wielkanocnego jadłospisu. Oprócz tradycyjnej sałatki jarzynowej, jajek z majonezem czy w barszczu, warto poeksperymentować w kuchni i stworzyć proste, ale bardzo smaczne pasty, które pokocha cała rodzina. Pasta z awokado i jajek? Pasta jajeczna z tuńczykiem? Mamy wiele możliwości, które z pewnością przypadną do gustu całej rodzinie! Ciężko wyobrazić sobie Wielkanoc bez jajek. Robimy z nich pisanki, w Wielką Sobotę święcimy w koszyczku, a w wielkanocny poranek dzielimy się nimi z najbliższymi. Warto do tej tradycji dodać odrobinę finezji i stworzyć potrawy nieco bardziej nowatorskie niż te, które od lat goszczą na naszych stołach – pasty jajeczne.

Pasta z tuńczyka i jajek

Pasta jajeczna jest doskonałym dodatkiem do świeżego, chrupiącego chleba, który pokocha twoja rodzina. Z pewnością sprawdzi się jako propozycja na wielkanocne śniadanie. Jest pożywna i niezwykle smaczna. Z dodatkiem tuńczyka stanowi posiłek, będący doskonałym źródłem witaminy D3 oraz kwasów tłuszczowych omega-3. Pasta jajeczna z rybą ma różne oblicza. Polecamy wypróbować sprawdzony przepis z tuńczykiem w sosie własnym, białym serem, cebulką, Majonezem Dekoracyjnym WINIARY oraz przyprawami. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

Pasta jajeczna z makrelą

A może pasta z makreli i jajek? W podstawowym przepisie należy zmieszać obydwa składniki i przyprawić według uznania. My proponujemy inną odsłonę tego dania. Zamiast makreli wędzonej warto wykorzystać tę w sosie pomidorowym. Do ryby dodaj jajka na twardo oraz Sos czosnkowy WINIARY, cebulę i natkę pietruszki. Brzmi pysznie? Tym przepisem można zachwycić wszystkich gości podczas wielkanocnego śniadania! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

Pasta jajeczna z awokado

Awokado nie dość, że daje możliwość kreatywnego przyrządzania posiłków, to jeszcze zawiera dobroczynne tłuszcze. Ze względu na wartość odżywczą i na swój wyjątkowy smak na dobre zagościło na polskich stołach. Dlatego pasta z awokado i jajek to nasza kolejna propozycja, która powinna znaleźć się na świątecznym stole. Stworzy ona doskonały duet ze świeżym chlebem lub bagietką. Pasta jajeczna z tym owocem jest niezwykle prosta. Wystarczy zmieszać awokado, jaja ugotowane na twardo, cebulkę i Majonez Dekoracyjny WINIARY. W przypadku tego przysmaku ważne są proporcje. Sprawdź jak przyrządzić go po mistrzowsku! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

Pasta jajeczna z pieczarkami

Pasta jajeczna z pieczarkami? To dość nietypowe połącznie, jednak jego smak pozytywnie zaskakuje! Danie to jest bardzo łatwe i szybkie, dlatego sprawdzi się też jako przystawka przygotowana na ostatnią chwilę. Pasta jajeczna z pieczarkami wymaga sięgnięcia tylko po kilka składników, czyli jajek, pieczarek, cebuli, przypraw i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. To idealny dodatek do chleba lub krakersów. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

Pasta jajeczna z porem

Pasta jajeczna z porem to kolejna propozycja smacznego dania, które może pojawić się na wielkanocnym stole. Por ma dość specyficzny i ostry smak, dlatego wymaga dodania kilku składników, które pozwolą na wydobycie jego walorów. W tym przypadku uzyskamy zwartą, ale nie kremową konsystencję, dlatego z powodzeniem pastę możemy traktować jako pyszną sałatkę. Pastę jajeczną z porem należy połączyć z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Do całości można dodać również żółty ser. Zobacz, jak przyrządzić taki przysmak! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!