Porady i inspiracje

David Gaboriaud

David Gaboriaud


Francuz, od kilku lat mieszkający w Polsce. Kucharz z zamiłowania. Pasjonat życia, kochający dobrą kuchnię i celebrowanie posiłków. Autor książki, programów i warsztatów kulinarnych. Na stronie winiary.pl bierze pod opiekę sekcję Porad i Inspiracji, dzieląc się swoimi najlepszymi pomysłami.

sprawdź porady Davida

Porady i inspiracje

Słony karmel
dawid

Porady

Słony karmel

Słony karmel to idealne połączenie smaków słodkiego i słonego. Sprawdź nasz przepis na słony karmel.

dowiedz się więcej >
Polewa czekoladowa - jak rozpuścić czekoladę?
dawid

Porady

Polewa czekoladowa - jak rozpuścić czekoladę?

Najprostszy sposób na rozpuszczenie czekolady to kąpiel wodna.

dowiedz się więcej >
Jak ugotować jajka na miękko?

Porady

Jak ugotować jajka na miękko?

Wbrew pozorom ugotowanie idealnie miękkiego – z płynnym żółtkiem i ściętym białkiem, jajka wcale nie należy do prostych zadań.

dowiedz się więcej >
Jak ugotować jajko na twardo?

Porady

Jak ugotować jajko na twardo?

Ugotowanie jajka na twardo jest znacznie prostsze od jajka na miękko. Tu nie potrzeba zbyt wielu zabiegów – wystarczy po prostu kontrolować czas.

dowiedz się więcej >
Jak zapobiec pękaniu sernika?

Porady

Jak zapobiec pękaniu sernika?

Sekret udanego sernika tkwi w serze. Im będzie tłustszy, tym sernik wyjdzie lepszy i bardziej kremowy.

dowiedz się więcej >