Porady

Jakie są rodzaje panierki do schabowych?

Rodzajów panierki jest wiele! Tradycyjna panierka składa się z rozmąconego jajka i bułki tartej.
Świetną alternatywą będą kompozycje:

  • mąki, jajka i bułki tartej,
  • jajka i płatków owsianych,
  • jajka i rozkruszonych płatków kukurydzianych,
  • jajka i mąki,
  • mleka i bułki tartej,
  • mleka i mąki pszennej,
  • jajka i rozdrobnionych orzechów (mogą być dowolne),
  • jajka i sezamu,
  • ciasta naleśnikowego.

Panierka to kwestia indywidualnych upodobań. Jeśli lubisz oryginalne smaki, wybierz panierkę z użyciem płatków owsianych, rozdrobnionych orzechów lub sezamu. Przygotowane mięso zachwyci cię chrupiącą skórką o aromatycznym orzechowym zapachu. Jeżeli jesteś zwolennikiem tradycyjnych panierek, spróbuj tej z użyciem rozkruszonych płatków kukurydzianych. Ta propozycja świetnie sprawdzi się również do kurczaka bądź ryby. Uwielbiają ją również dzieci!

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!