Porady

Jak przygotować idealną panierkę do schabowego?

Domowa bułka tarta jako panierka

Chcesz, by panierka była chrupiąca, apetyczna i nie odpadała podczas smażenia? Użyj domowej bułki tartej – taka jest najlepsza!

Jak panierować i smażyć kotlety? 

Kotlety obtaczaj w panierce tuż przed położeniem na patelni. Jeśli będą leżały dłużej, panierka nasiąknie jajkiem i odpadnie. Możesz dodać sól do bułki tartej, ale wtedy pamiętaj, by użyć jej mniej do przyprawienia mięsa.

Kolejność powinna być następująca: solisz mięso, rozbijasz i mieszasz jajko, wysypujesz bułkę tartą na osobny talerz. Następnie zanurzasz kotlet w jajku, panierujesz w bułce tartej i od razu kładziesz na patelnię.

Niezależnie od tego, czy smażysz schabowe na smalcu, czy na oleju, tłuszcz musi być dobrze rozgrzany – dzięki temu panierka będzie idealnie chrupiąca.

Komentarze

Podziel się opinią, oceń lub dodaj coś od siebie!