Przepisy
z przyprawą w płynie

Zobacz przepisy
z sosem sojowym

Pasta jajeczna z chrupiącym boczkiem i pieczarkami

Przygotowanie: 40 min.

Pasta jajeczna z chrupiącym boczkiem i pieczarkami

Przepis dedykowany wszystkim tym, którym znudziły się już zwykłe kanapki z jajkiem. Nasza pasta jajeczna jest prosta w przygotowaniu, a do tego wyjątkowo smaczna! Idealnie sprawdzi się na pierwsze i drugie śniadanie, możesz też zabrać ją do pracy.

Składniki

  • Jajka 6 szt.
  • Przyprawa Maggi 1 łyżeczka
  • Boczek wędzony w plastrach 6 szt.

 

  • Majonez 2 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Szczypiorek posiekany 2 łyżki
  • Musztarda 1 łyżeczka

Przygotowanie

Jajka ugotuj na twardo, po ugotowaniu wystudź w zimnej wodzie.

Boczek rozłóż na blasze do pieczenia i wstaw do rozgrzanego do 180˚C piekarnika na ok. 10-15 min. Wyjmij, kiedy będzie rumiany i chrupiący.

Ugotowane jajka posiekaj drobno nożem lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach i wsyp do miseczki.

Dodaj posiekany szczypiorek, majonez, musztardę oraz Maggi, a następnie całość dokładnie wymieszaj.

Boczek pokrusz na małe kawałki. Część dodaj do farszu, a drugą część pozostaw do posypania pasty po wierzchu.

Zobacz przepisy
z sosem sojowym

Zobacz przepisy
z przyprawą w płynie

Przyprawa
w płynie Maggi

Do dodania
do dania

Przyprawa w płynie Maggi