Przepisy
z sosem sojowym

Zobacz przepisy
z przyprawą w płynie

Gulasz wołowy z miodem i rozmarynem

Przygotowanie: 120 minut

Gulasz wołowy z miodem i rozmarynem

Wszyscy uwielbiamy aromatyczne gulasze i niemal wszyscy mamy na nie jakiś „patent”. Oto przepis, dzięki któremu podbijecie podniebienia swoich bliskich. W rolach głównych miód, rozmaryn i sos sojowy MAGGI - trio doskonałe!

Składniki

  • 1kg mięsa wołowego
  • 2-3 łyżki sosu sojowego MAGGI
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 białe papryki
  • 1 łyżka miodu

 

  • Gałązka świeżego rozmarynu
  • Listek laurowy
  • 4 kulki ziela angielskiego
  • 500ml bulionu
  • sól i pieprz do smaku
  • Oliwa do smażenia
  • 1 łyżka mąki pszennej

Przygotowanie

Mięso umyj i osusz. Pokrój w dużą kostkę i dopraw dokładnie pieprzem i sosem sojowym. Wymieszaj, oprósz mąką i odstaw.

Cebulę pokrój w piórka a czosnek drobno posiekaj. Rozmaryn obierz z listków i również lekko posiekaj. Paprykę pokrój w dużą kostkę.

W dużym garnku rozgrzej oliwę i obsmaż na niej mięso aż stanie się mocno rumiane. Następnie dodaj cebulę i smaż aż zmięknie. Następnie wrzuć czosnek i paprykę i całość smaż jeszcze ok 3-5min.

Do garnka dodaj listek laurowy, ziele angielskie, posiekany rozmaryn, 2 łyżki sosu sojowego oraz bulion. Całość zagotuj i duś pod przykryciem ok 1h od czasu do czasu mieszając aż mięso zmięknie.

Następnie dodaj miód, sól i pieprz. Garnek odkryj i duś ok 15-30 min aż sos lekko odparuje i lekko zgęstnieje.

Zobacz przepisy
z sosem sojowym

Zobacz przepisy
z przyprawą w płynie

Sos sojowy
Maggi

Do dodania
do dania

Sos sojowy Maggi