Przepisy
z przyprawą w płynie

Zobacz przepisy
z sosem sojowym

Burgery z łososia z pastą z awokado i limonki

Przygotowanie: 60 min.

Burgery z łososia z pastą z awokado i limonki

Soczyste rybne burgery z dodatkiem świeżej i orzeźwiającej pasty z awokado. Podawaj je z frytkami z ziemniaków lub batatów, a jeśli dbasz o linię, zastąp je sałatką lub lekkim colesławem.

Składniki

  • Łosoś filet bez skóry i ości 700 g
  • Przyprawa Maggi 1 łyżka
  • Limonka 1 szt.
  • Koperek 1 łyżka
  • Czosnek 2 ząbki

 

  • Kolendra świeża garść
  • Sól i pieprz do smaku
  • PASTA:
  • Awokado 2 szt.
  • Limonka 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Łososia posiekaj drobno, ale grubiej niż na tatar – musi być widać kawałki mięsa.

Dopraw Maggi i sokiem z limonki, dodaj posiekany koperek oraz kolendrę, a następnie dokładnie wymieszaj.

Uformuj kotlety i odstaw na minimum 30 minut do lodówki. Jeżeli masa będzie zbyt luźna, dodaj łyżkę bułki tartej.

Awokado obierz i pozbądź się pestki. Zmiksuj na gładką pastę blenderem, dodaj sok z limonki oraz sól i pieprz do smaku.

Burgery smaż na grillu lub patelni przez ok. 3 min z każdej strony lub piecz przez 10-15 min w piekarniku.

Zobacz przepisy
z sosem sojowym

Zobacz przepisy
z przyprawą w płynie

Przyprawa
w płynie Maggi

Do dodania
do dania

Przyprawa w płynie Maggi