Przepisy
z przyprawą w płynie

Zobacz przepisy
z sosem sojowym

Kawior z bakłażana

Przygotowanie: 1,5 h

Kawior z bakłażana

Czyli nasza wegetariańska wersja tego rosyjskiego przysmaku. Prosty w przygotowaniu i zaskakujący w smaku. Najlepiej podawać go pajdą domowego chleba.

Składniki

  • Bakłażan 4 szt.
  • Przyprawa Maggi 1 łyżka
  • Natka pietruszki pęczek
  • Sok z cytryny do smaku

 

  • Cebula 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
  • Czosnek 2-3 ząbki
  • Oliwa z oliwek do smaku

Przygotowanie

Piekarnik rozgrzej do temperatury 200˚C.

Wstaw bakłażany do piekarnika na 30-45 minut i piecz aż całkowicie zmiękną.

Przekrój je na pół i wydrąż cały miąższ, a następnie przełóż go do miseczki.

Cebulę pokrój w drobną kostkę, a czosnek posiekaj. Następnie dodaj do „kawioru”.

Dodaj przyprawę Maggi oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość skrop oliwą i sokiem z cytryny.

Dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.

Zobacz przepisy
z sosem sojowym

Zobacz przepisy
z przyprawą w płynie

Przyprawa
w płynie Maggi

Do dodania
do dania

Przyprawa w płynie Maggi