Najprostszy sposób na dobry bulion!

Kiedyś, żeby bulion nabrał smaku, trzeba było czekać… Dziś wystarczy sięgnąć po buliony w słoiczkach WINIARY. Ich prosty skład i baza z wolno gotowanego wywaru sprawiają, że są szybką i wygodną alternatywą do domowego, gotowanego na wolnym ogniu przez kilka godzin rosołu, ale nie tylko! Są wygodne i wydajne — z jednego słoiczka przygotujesz aż 3,5 litra bulionu. Buliony w słoiczku WINIARY, jak domowe przetwory zostały zapasteryzowane, po otwarciu trzymaj je w lodówce.

Bulion drobiowy

Bulion Drobiowy WINIARY powstaje na bazie wolno gotowanego wywaru z kurczaka. Dzięki temu jest esencjonalny i aromatyczny, a Ty nie musisz już godzinami czekać na podstawę Twojej ulubionej pomidorowej. Jednak zupy to dopiero początek! Bulion Drobiowy WINIARY ma wiele zastosowań: podkreśli smak gulaszu, sosów, potraw z warzyw, jest idealny do przygotowania risotto i kaszotto. Nie czekaj, spróbuj już teraz nasz przepis na zupę krem z brokułów z suszonymi pomidorami — PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ!

Bulion drobiowy
Bulion wołowy

Bulion Wołowy WINIARY charakteryzuje esencjonalny, mięsny smak i głęboki kolor. Jego bazą jest wolno gotowany, pełen smaku wywar wołowy. Dlatego świetnie sprawdzi się jako dodatek do ciemnych sosów, gulaszu czy pieczeni. Doceni go też każdy fan ramenu i sosu bolońskiego! Przy pomocy naszego bulionu wyczarowaliśmy również gulasz wieprzowy z zielonymi warzywamiPRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ!

Bulion wołowy
Bulion warzywny

A teraz coś dla wegetarianBulion Warzywny Winiary! Jest to wyważony w smaku bulion przygotowany na bazie włoszczyzny. W jego składzie znajdziesz: marchewkę, selera, pora i cebulę. Sprawdzi się nie tylko jako baza warzywnych zup i dodatek do bezmięsnych dań, ale także wtedy, kiedy potrzebujesz delikatnego bulionu, który nie dominuje smaku dania, a jedynie subtelnie go podkreśli. Na jego podstawie stworzyliśmy wegetariańskie gołąbki z kaszą jaglanąPRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ.

Bulion warzywny