14 przepisów na obiad wielkanocny, który zachwyci twoich gości!

Obiad wielkanocny może być okazją do wypróbowania nowych przepisów, dzięki którym zaskoczysz najbliższych. Wybierz swoje ulubione świąteczne danie z naszej listy sprawdzonych przepisów!

1. Kurczak faszerowany kaszą i pieczoną cebulą

Kurczak faszerowany kaszą i pieczoną cebulą to doskonały pomysł na świąteczny obiad! Zasmakuje szczególnie tym, którzy lubią łączyć tradycyjne smaki z nieoczywistymi dodatkami. Kasza jęczmienna w połączeniu z Sosem pieczeniowym jasnym WINIARY sprawi, że z pozoru mało świąteczne danie nabierze nowego charakteru i stanie się smacznym, świątecznym obiadem! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

1. Kurczak faszerowany kaszą i pieczoną cebulą
2. Pierś indyka w cieście francuskim z morelami i orzechami

Kolejnym ciekawym pomysłem na świąteczny obiad jest podanie piersi z indyka w cieście francuskim. Aromatyczne nadzienie z moreli i orzechów oraz sposób podania nadaje daniu świątecznego charakteru. Jako dodatek, idealny będzie Sos pieczeniowy jasny WINIARY . PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

2. Pierś indyka w cieście francuskim z morelami i orzechami
3. Pieczony indyk w esencjonalnym sosie

Czosnek, rozmaryn, miód, cynamon i Esencjonalny sos pieczeniowy jasny WINIARY - prawdziwa feeria smaków w jednym naczyniu. Dzięki takim składnikom, pieczone podudzia z indyka zyskają niesamowity aromat. Duża ilość sosu – w pakiecie! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

3. Pieczony indyk w esencjonalnym sosie
4. Kaczka pieczona

Przepis na pieczoną kaczkę to absolutny klasyk wielkanocny. Dopraw ją Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, majerankiem oraz słodką papryką i upiecz w towarzystwie jabłek lub brzoskwini, aby cieszyć się soczystym mięsem i obłędnym aromatem! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

4. Kaczka pieczona
5. Pierś indyka nadziewana orzechami laskowymi z rozmarynem owinięta w szynkę parmeńską

W naszym przepisie na nadziewaną pierś z indyka aż roi się od pysznych składników – są orzechy laskowe, boczek, aromatyczny rozmaryn i soczysta cytryna, a wszystko dopełnia wykwintna szynka parmeńska. Całość zwieńczamy aksamitnie gładkim i delikatnym Sosem pieczeniowym Ciemnym WINIARY. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

5. Pierś indyka nadziewana orzechami laskowymi z rozmarynem owinięta w szynkę parmeńską
6. Rolada z boczku

Rolada z boczku to kolejna potrawa, która idealnie wpisuje się w łączenie tradycji z nowoczesnym podejściem do świątecznych potraw. Rolada wzbogacona suszonymi śliwkami, Sosem pieczeniowym ciemnym WINIARY oraz aromatycznymi przyprawami z pewnością zawładnie podniebieniem niejednego świątecznego entuzjasty mięsnych i oryginalnych potraw. Możesz ją podawać do obiadu lub jako zamiennik wędliny. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

6. Rolada z boczku
7. Delikatny schab marynowany w musztardzie francuskiej

Schab można też przygotować w całości, marynując go z pomocą Kostki mięsnej WINIARY, dwóch rodzajów musztardy i intensywnie pachnącym majeranku. Takie pieczone mięso nie tylko jest soczyste i pyszne, ale też pięknie prezentuje się na wielkanocnym stole! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

7. Delikatny schab marynowany w musztardzie francuskiej
8. Szynka pieczona w sosie miodowo-musztardowym

Zamarynuj szynkę bez kości w mieszance miodu i musztardy, dopraw Kostką Mięsną WINIARY, czosnkiem i cebulą, a po upieczeniu uzyskasz soczyste i wyjątkowo aromatyczne mięso. W sam raz na wielkanocny stół! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

8. Szynka pieczona w sosie miodowo-musztardowym
9. Szynka peklowana na ciepło i na zimno

Szynka peklowana to uniwersalna przekąska, która smakuje równie dobrze na ciepło, na zimo, jako część dania głównego lub z pieczywem. W wersji na ciepło – najlepsza z Sosem pieczeniowym ciemnym WINIARY, a na zimno – z Sosem tatarskim WINIARY. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

9. Szynka peklowana na ciepło i na zimno
10. Łopatka wieprzowa z czerwoną cebulą i cydrem

Tradycyjne danie – idealne na święta i specjalne okazje! Pieczone mięso, soczyste i aromatyczne oraz Sos pieczeniowy jasny WINIARY to wyborne połączenie, które zachwyci wszystkich stołowników. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

10. Łopatka wieprzowa z czerwoną cebulą i cydrem
11. Wolno pieczona szynka w ciemnym piwie i brązowym cukrze

Szynka przyrządzona na słodko? Warto spróbować! Piwo, brązowy cukier, skórka pomarańczy, no i szynka, pieczona wolno na złoty kolor… Brzmi apetycznie, prawda? Podawaj na ciepło z Sosem pieczeniowym ciemnym WINIARY lub na zimno, z Sosem tatarskim WINIARY albo Sosem chrzanowym WINIARY. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

11. Wolno pieczona szynka w ciemnym piwie i brązowym cukrze
12. Pieczona karkówka w miodzie i musztardzie

Tajemnicą tego przepisu na pieczoną karkówkę jest perfekcyjnie skomponowana marynata z miodem, musztardą oraz dodatkiem Bulionu drobiowego WINIARY – to ona sprawia, że mięso jest idealnie kruche, a jego słodko-ostry smak nikogo nie pozostawi obojętnym. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

12. Pieczona karkówka w miodzie i musztardzie
13. Łosoś z piekarnika z warzywami

Łosoś z warzywami pieczony w papilotach to świetny pomysł na rodzinny obiad! Dzięki marynacie z bulionem warzywnym WINIARY, ziołami i oliwą, ryba będzie soczysta i cudownie aromatyczna. Nasz prosty przepis gwarantuje wspaniały efekt za każdym razem! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

13. Łosoś z piekarnika z warzywami
14. Pieczeń rzymska z warzywami

Pieczeń rzymska z warzywami, przygotowana z dodatkiem Bulionu wołowego WINIARY oraz wędzonego boczku i warzyw to prawdziwie uniwersalne danie. Jest pyszna na ciepło i doskonała na zimno, idealna na obiad – jako część dania głównego lub z pieczywem – jako przekąska. Na pewno warto znaleźć dla niej miejsce wśród wielkanocnych potraw! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

14. Pieczeń rzymska z warzywami