10 przepisów na obiad wielkanocny, który zachwyci twoich gości!

Obiad wielkanocny może być okazją do wypróbowania nowych przepisów, dzięki którym zaskoczysz najbliższych. Wybierz swoje ulubione świąteczne danie z naszej listy sprawdzonych przepisów!

1. Kurczak faszerowany kaszą i pieczoną cebulą

Kurczak faszerowany kaszą i pieczoną cebulą to doskonały pomysł na świąteczny obiad! Zasmakuje szczególnie tym, którzy lubią łączyć tradycyjne smaki z nieoczywistymi dodatkami. Kasza jęczmienna w połączeniu z Sosem pieczeniowym jasnym WINIARY sprawi, że z pozoru mało świąteczne danie nabierze nowego charakteru i stanie się smacznym, świątecznym obiadem! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

1. Kurczak faszerowany kaszą i pieczoną cebulą
2. Pierś indyka w cieście francuskim z morelami i orzechami

Kolejnym ciekawym pomysłem na świąteczny obiad jest podanie piersi z indyka w cieście francuskim. Aromatyczne nadzienie z moreli i orzechów oraz sposób podania nadaje daniu świątecznego charakteru. Jako dodatek, idealny będzie Sos pieczeniowy jasny WINIARY . PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

2. Pierś indyka w cieście francuskim z morelami i orzechami
3. Pieczony indyk w esencjonalnym sosie

Czosnek, rozmaryn, miód, cynamon i Esencjonalny sos pieczeniowy jasny WINIARY - prawdziwa feeria smaków w jednym naczyniu. Dzięki takim składnikom, pieczone podudzia z indyka zyskają niesamowity aromat. Duża ilość sosu – w pakiecie! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

3. Pieczony indyk w esencjonalnym sosie
4. Kaczka pieczona

Przepis na pieczoną kaczkę to absolutny klasyk wielkanocny. Dopraw ją Przyprawą ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, majerankiem oraz słodką papryką i upiecz w towarzystwie jabłek lub brzoskwini, aby cieszyć się soczystym mięsem i obłędnym aromatem! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

4. Kaczka pieczona
5. Kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem i pieczonymi ziemniakami

Idealnie miękki i kruchy, niebanalnie doprawiony. Taki właśnie jest schab z naszym WINIARY POMYSŁ NA… kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem. A co najlepsze, zrobisz go już w 45 minut! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ.

5. Kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem i pieczonymi ziemniakami
6. Pierś indyka nadziewana orzechami laskowymi z rozmarynem owinięta w szynkę parmeńską

W naszym przepisie na nadziewaną pierś z indyka aż roi się od pysznych składników – są orzechy laskowe, boczek, aromatyczny rozmaryn i soczysta cytryna, a wszystko dopełnia wykwintna szynka parmeńska. Całość zwieńczamy aksamitnie gładkim i delikatnym Sosem pieczeniowym Ciemnym WINIARY. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

6. Pierś indyka nadziewana orzechami laskowymi z rozmarynem owinięta w szynkę parmeńską
7. Rolada z boczku

Rolada z boczku to kolejna potrawa, która idealnie wpisuje się w łączenie tradycji z nowoczesnym podejściem do świątecznych potraw. Rolada wzbogacona suszonymi śliwkami, Sosem pieczeniowym ciemnym WINIARY oraz aromatycznymi przyprawami z pewnością zawładnie podniebieniem niejednego świątecznego entuzjasty mięsnych i oryginalnych potraw. Możesz ją podawać do obiadu lub jako zamiennik wędliny. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

7. Rolada z boczku
8. Delikatny schab marynowany w musztardzie francuskiej

Schab można też przygotować w całości, marynując go z pomocą Kostki mięsnej WINIARY, dwóch rodzajów musztardy i intensywnie pachnącym majeranku. Takie pieczone mięso nie tylko jest soczyste i pyszne, ale też pięknie prezentuje się na wielkanocnym stole! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

8. Delikatny schab marynowany w musztardzie francuskiej
9. Steki z karkówki w sosie z tymiankiem i ziemniaczanym puree

Pyszne, miękkie i aromatyczne mięso z dużą ilością sosu, gładkim puree z ziemniaków i sałatką z ogórków – to recepta na udany obiad, również w święta. Użyj WINIARY POMYSŁ NA... steki z karkówki w sosie z tymiankiem, a genialny efekt uzyskasz jedynie w godzinę! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

9. Steki z karkówki w sosie z tymiankiem i ziemniaczanym puree
10. Szynka pieczona w sosie miodowo-musztardowym

Zamarynuj szynkę bez kości w mieszance miodu i musztardy, dopraw Kostką Mięsną WINIARY, czosnkiem i cebulą, a po upieczeniu uzyskasz soczyste i wyjątkowo aromatyczne mięso. W sam raz na wielkanocny stół! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

10. Szynka pieczona w sosie miodowo-musztardowym