8 świątecznych pomysłów na jajka faszerowane na Wielkanoc

Nie ma Wielkanocy bez jajek, a najlepiej – jajek faszerowanych! Zebraliśmy 8 najciekawszych przepisów na te pyszne i proste przekąski, a teraz do Ciebie należy decyzja: jak przygotować jajka faszerowane na Twoją Wielkanoc?

1. Jajka z rzeżuchą i szynką

Kolorowym akcentem w przepisie na jajka faszerowane na Wielkanoc jest rzeżucha. Te drobne kiełki i listki nie tylko wyglądają apetycznie, ale też mają charakterystyczny, lekko ostry smak, który idealnie połączy się z szynką i aksamitną konsystencją Majonezu Dekoracyjnego WINIARY . PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

1. Jajka z rzeżuchą i szynką
2. Jajka faszerowane pieczarkami

Spróbuj też przepisu na jajka faszerowane, w których główne skrzypce grają aromatyczne pieczarki podsmażone na maśle z cebulką, a wtórują im nasz Majonez Dekoracyjny WINIARY i chrupiące kiełki rzodkiewki. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

2. Jajka faszerowane pieczarkami
3. Jajka faszerowane szynką ze szczypiorkiem

Radośnie zielony szczypiorek sprawdzi się też w innej wersji, a mianowicie w jajkach faszerowanych szynką. Aby przygotować farsz wymieszaj szynkę, szczypiorek i ugotowane żółtka jajek z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY . PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

3. Jajka faszerowane szynką ze szczypiorkiem
4. Jajka faszerowane łososiem

Drobna cebulka posiekana razem ze szczypiorkiem, podkreśla smak wędzonego łososia, a całość dopełnia Sos Tatarski WINIARY i duża łyżka siekanego koperku i oliwek. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

4. Jajka faszerowane łososiem
5. Jajka faszerowane tuńczykiem

Nie tylko łosoś dobrze czuje się na wielkanocnym stole. Również z pomocą tuńczyka można przygotować przepyszne jajka faszerowane. Wystarczy rozdrobnionego tuńczyka utrzeć z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, chrzanem oraz ugotowanymi żółtkami jajek, aby stworzyć kuszącą przystawkę lub element śniadania wielkanocnego. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

5. Jajka faszerowane tuńczykiem
6. Wiosenne jajka faszerowane

Wielkanoc to świetna okazja do świętowania wiosny, a wraz z nią – całego bogactwa świeżych warzyw. Dlatego na śniadanie wielkanocne przygotuj wiosenne jajka faszerowane orzeźwiającym ogórkiem, chrupiącą rzodkiewką i zielonym szczypiorkiem, z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

6. Wiosenne jajka faszerowane
7. Jajka faszerowane… w skorupkach

Szukając ciekawych pomysłów na jajka faszerowane, warto też przyjrzeć się mniej typowym propozycjom Takim są właśnie jajka faszerowane, podsmażane i podawane we własnych skorupkach. Wystarczy posiekać drobno jajka wyjęte z ostrożnie przeciętych skorupek, wymieszać je z przyprawami, Majonezem Dekoracyjnym WINIARY i koperkiem, a potem wypełnić ponownie skorupki i zasmażyć je w bułce tartej. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

7. Jajka faszerowane… w skorupkach
8. Proste roladki z jajek w szynce

Na długiej liście faszerowanych jajek, przyda się też chwila odmiany, czyli jajka jako farsz. Przepis na jajka w szynce jest wyjątkowo prosty – ugotuj jajka, pokrój kiszone ogórki i zawiń je w ciasne ruloniki z ulubionej szynki lub polędwicy. Najlepiej smakują podane z delikatnie ostrym i ziołowym sosem zrobionym z jogurtu, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, chrzanu i siekanej pietruszki. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

8. Proste roladki z jajek w szynce