14 przepisów, z którymi przyrządzisz idealne śniadanie wielkanocne!

Specjalnie na święta przygotowaliśmy ściągawkę do menu na śniadanie wielkanocne! Znajdziesz tu przepisy na najpopularniejsze dania kuchni polskiej, tradycyjne przepisy wielkanocne i te, w których zakochasz się w nowej odsłonie ulubionych wielkanocnych smakołyków.

1. Babeczki wielkanocne do święconki

Zanim jeszcze zasiądziesz do śniadania wielkanocnego, nie możesz zapomnieć o przygotowaniu święconki! Jako coś słodkiego najlepiej sprawdzają się babeczki majonezowe, które dzięki dodatkowi aromatu cytrynowego, Cukru wanilinowego WINIARY i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY , są wyjątkowo delikatne i pyszne. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

1.	Babeczki wielkanocne do święconki
2. Barszcz biały z kiełbasą

W większości domów, śniadanie wielkanocne zaczyna się od barszczu lub żurku, dlatego polecamy Barszcz Biały Nasza specjalność WINIARY , dzięki któremu przygotujesz zawsze idealny barszcz z białą kiełbasą – tak, jak lubi go Twoja rodzina. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

2.	Barszcz biały z kiełbasą
3. Świąteczny żurek w chlebie

Jeśli twoi bliscy od barszczu wolą żurek, zadbaj o odpowiednią oprawę! Pełną kawałków wiejskiej szynki i białej kiełbasy zupę na bazie Żurku razowego Jak u Mamy WINIARY , podaj w miseczkach z wydrążonego chleba, a na pewno zaimponujesz wszystkim! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

3.	Świąteczny żurek w chlebie
4. Sałatka jarzynowa tradycyjna

Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć również sałatki jarzynowej. Tradycyjny przepis na sałatkę jarzynową jest prosty i każdy powinien go znać – wystarczą gotowane warzywa, jajka, groszek, ogórki kiszone i Majonez Omega 3:6 WINIARY . To nie może się nie udać! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

4.	Sałatka jarzynowa tradycyjna
5. Jajka faszerowane szynką

Oczywiście podczas śniadania wielkanocnego gwiazdą są jajka. Dlatego przygotuj genialnie proste i wyjątkowo pyszne jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem, do których przygotowania potrzebujesz jeszcze tylko Majonezu Dekoracyjnego WINIARY . PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

5.	Jajka faszerowane szynką
6. Jajka zapiekane w kokilkach

Aby uczynić zadość tradycji podawania kilku jajecznych potraw na wielkanocnym stole, proponujemy przepis na pyszne jajka w kokilkach. Zapiekane z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY rozpoczną listę jajecznych potraw, które na pewno zasmakują wielkanocnym gościom. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

6. Jajka zapiekane w kokilkach
7. Roladki jajeczne z łososiem

Kolejnym daniem, w którym królują jajka, będą roladki jajeczne z łososiem. Połączenie jajek i wędzonego łososia jest niezwykle aromatyczne i świetnie dopełni menu składające się z tradycyjnych żurów czy białych barszczy. Smakowity omlet zawinięty z Sosem chrzanowym WINIARY oraz kawałkami wędzonego łososia idealnie przyozdobi Twój świąteczny stół i na pewno posmakuje wielkanocnym biesiadnikom. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

7. Roladki jajeczne z łososiem
8. Rolada z szynki

Rolada z szynki będzie idealną na przystawką wielkanocną. Masę z marynowanych pieczarek i ogórków z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i naturalnego serka homogenizowanego zawiń w plastry szynki i wstaw do lodówki, aby po 2 godzinach wyjąć tę pyszną przekąskę. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

8.	Rolada z szynki
9. Rolada szpinakowa z szynką

Przekąskę w formie rolady na zimno możesz zrobić też ze szpinaku, szynki i twarogu wymieszanego z Sosem chrzanowym WINIARY. Zielone roladki doprawione czosnkiem i gałką muszkatołową wyglądają bardzo efektownie i szybko stają się ulubionym przysmakiem wszystkich gości! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

9.	Rolada szpinakowa z szynką
10. Roladki z łososiem w zielonym ogórku

Na wielkanocnym stole nie możne zabraknąć pysznych przekąsek! Roladki z łososiem w zielonym ogórku to pomysł, który urozmaici świąteczne biesiadowanie. Roladki są bardzo proste do przygotowania, ponieważ nic nie trzeba gotować ani podsmażać, a jedynie ułożyć w kolorową, warzywną kompozycję. Dodatek Sosu chrzanowego WINIARY nada przekąsce świątecznego charakteru. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

10. Roladki z łososiem w zielonym ogórku
11. Pieczeń z białej kiełbasy z jajkiem w cieście

Potrawy na wielkanocne śniadanie nie zawsze muszą pojawiać się na stole w wersji klasycznej. Dobrze, jeśli od czasu do czasu zaproponujesz swoim gościom coś pysznego, ale w nietuzinkowej odsłonie. Jeśli chodzi i białą kiełbasę, to możesz wypróbować doskonały i sprawdzony przepis na pieczeń z białej kiełbasy z jajkiem w cieście! To sycące, mięsne danie najlepiej smakuje z Sosem chrzanowym WINIARY. Dla dekoracji i urozmaicenia możesz je posypać zieloną natką pietruszki. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

11. Pieczeń z białej kiełbasy z jajkiem w cieście
12. Szynka marynowana w majonezie

Na świątecznym stole nie może zabraknąć mięs podawanych zarówno na ciepło, jak i na zimno. Szynka marynowana w majonezie z naszego przepisu sprawdzi się obydwu wersjach. Mięso marynowane jest na sposób francuski, czyli w marynacie z Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, marmoladzie pomarańczowej, czosnku i przyprawach. Zostawione w takiej zalewie na całą noc, wspaniale przechodzi mieszanką aromatów. Palce lizać! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

12. Szynka marynowana w majonezie
13. Schab pieczony z morelami

Schab marynowany, a następnie pieczony ze śliwkami i podawany na zimno z dodatkiem Sosu chrzanowego Winiary to wyśmienita przekąska, w sam raz na śniadanie wielkanocne! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ!

13. Schab pieczony z morelami
14. Mini-pie z białą kiełbasą

Mini-pie z białą kiełbasą to dobry sposób na to, aby urozmaicić danie z białej kiełbasy i podac je w niecodziennej formie. Takie małe babeczki pięknie prezentują się na talerzu w sąsiedztwie jajek i sałatek, ale najlepiej smakują razem z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY. Wierzch tych babeczek możesz również udekorować natka zielonej pietruszki lub zielonym koperkiem. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

14. Mini-pie z białą kiełbasą