5 dań, w których nie może zabraknąć sosu pieczeniowego

Wyobrażacie sobie soczystą pieczeń lub aromatyczną roladę bez dodatku sosu pieczeniowego? My nie! Dlatego podajemy przepisy na dania, które z Esencjonalnym Sosem Pieczeniowym Winiary zawsze będą udane.

1. Pulpety pieczeniowe z cebulką

Podsmażone pulpety wołowo-wieprzowe nabiorą jeszcze więcej smaku i aromatu, gdy podgotujemy je w sosie pieczeniowym. Duszone przez chwilę będą odpowiednio miękkie i soczyste. Wyraźny smak mięsa przełamie odrobina słodyczy z przysmażonej cebuli. To prosta i smaczna propozycja - może na Twój obiad? PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

1. Pulpety pieczeniowe z cebulką
2. Wołowe zrazy z ziołami i słodkim farszem

Wołowe mięso kryje delikatnie słodki farsz z marchewki, wędzonych śliwek i musztardy. Jak sprawić, aby wołowina była miękka i krucha? Podsmażone roladki wystarczy jedynie przełożyć do naczynia, podlać Esencjonalnym Sosem Pieczeniowym Winiary i dusić w tym aromatycznym bulionie. Prawie czujemy ten bukiet zapachów i smaków! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

2. Wołowe zrazy z ziołami i słodkim farszem
3. Karkówka z gorczycą

Taka karkówka potrzebuje porządnej marynaty. Natrzyj mięso mieszanką musztardy, przypraw, ziół i.... sosu pieczeniowego! Dzięki temu karkówka po upieczeniu nabierze odpowiedniej kruchości, smaku i aromatu. Do naczynia, w którym będzie się piekło mięso, dodajemy Esencjonalnego Sosu Pieczeniowego Winiary i podlewamy odrobiną wody - danie zachowa soczystość i zyska głębszy smak. Po prostu pysznie! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

3. Karkówka z gorczycą
4. Bitki wieprzowe w sosie własnym

Wyobraź sobie kawałki łopatki wieprzowej lekko oprószone mąką, przyprawami i podsmażone na patelni. Jak sprawić, by były bardziej soczyste, aromatyczne i pełne smaku? Dodać do nich zeszkloną cebulę, czosnek i podlać przygotowanym wcześniej Esencjonalnym Sosem Pieczeniowym Winiary. Palce lizać PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

4. Bitki wieprzowe w sosie własnym
5. Rolada ze schabu z kaszą gryczaną i grzybami

Miękki i aromatyczny schab to kulinarne wyzwanie. Mamy na niego sposób! Oprósz mięso prostą mieszanką przypraw (w tym także Esencjonalnym Sosem Pieczeniowym Winiary) i nadziej przygotowanym farszem z kaszy i grzybów. Po wstępnym podpieczeniu, gotuj dalej w naturalnym sosie, który wytrącił się z rolady. Kilka łyżek naszego sosu pieczeniowego dodatkowo podkreśli charakter dania. Tak lubimy! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

5. Rolada ze schabu z kaszą gryczaną i grzybami