9 przepisów na wielkanocne dania w lekkim wydaniu!

Jesteś osobą aktywną i lubisz czuć się fit także w Wielkanoc? A może chcesz uzupełnić klasyczne wielkanocne menu o kilka lżejszych potraw? Mamy dla Ciebie wybór prostych przepisów na dania, które są lekkie, pyszne i będą wspaniale prezentować się na wielkanocnym stole!

1. Roladki z łososiem w zielonym ogórku

Wielkanocne przekąski też mogą być lekkie. Zwłaszcza jeśli sięgniesz po warzywa, kiełki i wędzonego łososia, by przygotować z tych składników pyszne roladki. Możesz je przyrządzić samodzielnie albo zachęcić do tego całą rodzinę. Nasze roladki w zielonym ogórku smakują najlepiej podane z Sosem chrzanowym Winiary w słoiczku. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

1. Roladki z łososiem w zielonym ogórku
2. Roladki jajeczne z łososiem

Roladki jajeczne z łososiem to przekąska, która uświetni domowe spotkania ze znajomymi, przyjęcia czy rodzinne uroczystości. Omlet jajeczny wystarczy posmarować Sosem chrzanowym WINIARY, dodać koperek, ogórek i łososia, a następnie całość zrolować. Roladki jajeczne z łososiem najlepiej smakują podawane na zimno i z dodatkiem ulubionej kompozycji sałat. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

2. Roladki jajeczne z łososiem
3. Jajka faszerowane wiosenne

Jedną z ciekawszych propozycji przekąsek na wielkanocny stół są wiosenne jajka faszerowane. Co sprawia, że są tak wyjątkowe? Oczywiście przepyszny farsz, który przygotujesz w zaledwie kilka minut. Wystarczy, że wymieszasz ze sobą żółtka, drobno pokrojone rzodkiewki, szczypiorek i świeżego ogórka. Następnie połącz wszystkie składniki. Sięgnij w tym celu po Majonez Dekoracyjny WINIARY. Nada on farszowi kremowej konsystencji i sprawi, że jajka nabiorą delikatnego smaku. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

3. Jajka faszerowane wiosenne
4. Jajka faszerowane tuńczykiem

Jajka faszerowane tuńczykiem to świetna propozycja przystawki na stół wielkanocny. Danie to kryje w sobie wyjątkowo aromatyczny, wyrazisty farsz z tuńczyka w sosie własnym z dodatkiem chrzanu, natki pietruszki i Majonezu Dekoracyjnego WINIARY. Sekret tkwi w prostocie – jak się bowiem okazuje, czasem wystarczy zaledwie kilka składników, by stworzyć coś pysznego i zachwycającego zarazem. Nie wierzysz? Przekonaj się! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

4. Jajka faszerowane tuńczykiem
5. Jajka zapiekane w kokilkach

Jajka zapiekane w kokilkach z warzywami i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY to pożywne i lekkie danie dla całej rodziny. Znakomicie sprawdzi się również w czasie świąt wielkanocnych. Zapiekane i podawane w niewielkich naczyniach żaroodpornych porcje zapewnią uczucie sytości i zaspokoją apetyt każdego członka rodziny. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

5. Jajka zapiekane w kokilkach
6. Sałatka warstwowa z tuńczykiem

A gdyby tak zrobić sałatkę inną niż zawsze i… zaserwować ją inaczej niż do tej pory? Sałatka warstwowa z tuńczykiem to doskonały wybór, jeśli nie lubisz nudy, za to uwielbiasz kuchenne eksperymenty i pragniesz zaskakiwać swoją rodzinę! Przygotowanie sałatki z tuńczyka nie wymaga dużego nakładu czasu i energii, a efekt końcowy jest absolutnie zachwycający. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

6. Sałatka warstwowa z tuńczykiem
7. Sałatka wiosenna z sosem majonezowo-jogurtowym

Przywitaj Wielkanoc z pyszną i lekką sałatką wiosenną! W przepisie na sałatkę wiosenną aż roi się od kolorów i smaków – drobna sałatka rzymska stanowi bazę, do niej zaś dołączają dekoracyjne wstążki z zielonego ogórka i kusząco czerwone, chrupiące rzodkiewki. Świeże warzywa w sałatce łączy lekki sos z Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i jogurtu naturalnego, a o odrobinę ostrości w smaku dbają czerwona cebula i kiełki rzeżuchy. PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

7. Sałatka wiosenna z sosem majonezowo-jogurtowym
8. Łosoś z piekarnika z warzywami

Łosoś z piekarnika z warzywami to sposób na soczystą i pełną aromatów rybę, którą przygotujesz w kilka chwil. Dzięki temu, że łosoś z warzywami i Bulionem warzywnym WINIARY zawinięty jest w pergamin, nie wyschnie w trakcie pieczenia. Podawaj go z pieczonymi ziemniaczkami lub chrupiącym pieczywem. Przepis na łososia z piekarnika po prostu musi się udać! PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ

8. Łosoś z piekarnika z warzywami