1

2

Nasze przepisy mięsa, zrazy i kotlety

Przepisy

mięsa, zrazy i kotlety

Mięsa, zrazy i kotlety, czyli przepisy, które przypadną do gustu wszystkim wielbicielom mięs i tradycyjnej kuchni polskiej. Pieczone, duszone, smażone, gotowane czy przyrządzane na parze – mięsa możesz przyrządzać tak, jak lubisz najbardziej i w dowolnej formie – w całości, jako pulpety, kotlety, steki czy zrazy, zwane inaczej bitkami. Te ostatnie pochodzą z tradycji kuchni staropolskiej, dlatego pokochają je wielbiciele najlepszych polskich smaków. Wśród przepisów na mięsa, zrazy i kotlety znajdziesz receptury na klopsiki w sosie bolońskim, żeberka wieprzowe w domowym sosie BBQ, kotleciki schabowe w sosie z zielonym pieprzem czy smakowite zrazy z mielonej wołowiny.
Aby mięsne danie smakowało jeszcze pełniej, podawaj je z ulubioną sałatką! Więcej przepisów na sałatki do mięs znajdziesz tutaj

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: