Nasze przepisy chłodzenie, mrożenie

chłodzenie, mrożenie

Kto z nas nie chciałby jeść słodkich truskawek lub malin przez cały rok? Mamy dla Ciebie dobrą wiadomość! Odpowiednie chłodzenie i mrożenie Twoich ukochanych sezonowych warzyw i owoców sprawi, że będziesz mógł cieszyć się ich smakiem przez okrągły rok. Blanszowanie, bo tak nazywa się proces chłodzenia i mrożenia, polega na zanurzeniu warzyw lub owoców na około 1-2 minuty we wrzącej wodzie, a następnie gwałtownym ochłodzeniu ich w zimnej wodzie. Po odpowiednim chłodzeniu i mrożeniu możesz warzywa osuszyć i rozdrobnić. Następnie spakuj je do specjalnych pojemników lub woreczków. Dobrze jest porcjować warzywa i owoce do jednorazowego użycia - tak, aby nie trzeba było ponownie zamrażać tej części warzyw lub owoców, której nie wykorzystasz.
Nie musisz się obawiać, że takie chłodzenie i mrożenie pozbawi Twoje ulubione warzywa i owoce walorów smakowych. Zapewniamy, że nie stracą one na wartości!

Przykro nam, ale nie mamy pasującego przepisu w serwisie. Sprawdź nasze najnowsze propozycje poniżej:

Sernik z kruszonką
616
autor: WINIARY
4,3/5 249 ocen
Pizza farmerska
214
autor: WINIARY
4,3/5 51 ocen
Szybka szarlotka
248
autor: WINIARY
4,1/5 90 ocen
Naleśniki z serem
486
autor: WINIARY
3,9/5 184 oceny
Ciasto na pizzę
748
autor: WINIARY
3,8/5 300 ocen
Sałatka Gyros
1530
autor: DOROMITA
3,8/5 1044 oceny
Pierogi ruskie
213
autor: WINIARY
4/5 82 oceny
Gołąbki tradycyjne
616
autor: WINIARY
3,7/5 132 oceny
Zupa rybna
115
autor: WINIARY
4/5 32 oceny