Nasze przepisy chłodzenie, mrożenie

chłodzenie, mrożenie

Kto z nas nie chciałby jeść słodkich truskawek lub malin przez cały rok? Mamy dla Ciebie dobrą wiadomość! Odpowiednie chłodzenie i mrożenie Twoich ukochanych sezonowych warzyw i owoców sprawi, że będziesz mógł cieszyć się ich smakiem przez okrągły rok. Blanszowanie, bo tak nazywa się proces chłodzenia i mrożenia, polega na zanurzeniu warzyw lub owoców na około 1-2 minuty we wrzącej wodzie, a następnie gwałtownym ochłodzeniu ich w zimnej wodzie. Po odpowiednim chłodzeniu i mrożeniu możesz warzywa osuszyć i rozdrobnić. Następnie spakuj je do specjalnych pojemników lub woreczków. Dobrze jest porcjować warzywa i owoce do jednorazowego użycia - tak, aby nie trzeba było ponownie zamrażać tej części warzyw lub owoców, której nie wykorzystasz.
Nie musisz się obawiać, że takie chłodzenie i mrożenie pozbawi Twoje ulubione warzywa i owoce walorów smakowych. Zapewniamy, że nie stracą one na wartości!

Przykro nam, ale nie mamy pasującego przepisu w serwisie. Sprawdź nasze najnowsze propozycje poniżej:

Ciasto ze śliwkami
612
autor: WINIARY
4,1/5 277 ocen
Sernik z kruszonką
675
autor: WINIARY
4,3/5 255 ocen
Pizza farmerska
239
autor: WINIARY
4,3/5 52 oceny
Szybka szarlotka
283
autor: WINIARY
4,1/5 92 oceny
Naleśniki z serem
592
autor: WINIARY
3,8/5 190 ocen
Ciasto na pizzę
844
autor: WINIARY
3,8/5 304 oceny
Sałatka Gyros
1758
autor: DOROMITA
3,8/5 1058 ocen
Pierogi ruskie
249
autor: WINIARY
4/5 83 oceny
Zupa rybna
132
autor: WINIARY
4/5 33 oceny