Nasze przepisy przepisy na kanapki

przepisy na kanapki

Kanapka to prawdziwy kulinarny wynalazek, który zmienił nasz sposób myślenia o posiłkach – stały się one znacznie prostsze. Kanapka to wynalazek prosty – w dwie kromki pieczywa wkładamy różnorodne dodatki (sandwicz) lub kładziemy je na jednej kromce (tartinki).

Kanapki to rodzaj przekąski, którą możemy zabrać zawsze ze sobą, a do jej spożycia nie potrzebujemy talerzy czy sztućców - są więc uznawane za posiłek śniadaniowy, lunchowy i piknikowy. Możliwości ich wypełnienia jest nieskończenie wiele: pasty, mięso, owoce morza, warzywa, sery, jajka, ryby, sosy, dżemy, a także kombinacje powyższych.

Jeśli zazwyczaj jadasz tartinki z serem żółtym lub szynką i nie masz pomysłu na nic bardziej wyszukanego, pozwól sobie na małą odmianę i urozmaić swój codzienny lunch. Sprawdź, jak kolorowe i zaskakujące potrafią być kanapki!