Nasze przepisy roladki mięsne

roladki mięsne

Roladki mięsne to idealny sposób na urozmaicenie swoich codziennych obiadów. Roladki nie tylko doskonale prezentują się na talerzu, ale mogą być także niezwykle różnorodne, bo nadziewane niemal wszystkim! Na obiad polecamy roladki schabowe z oliwkami i roladki z cukinią i rukolą, a miłośnikom ryb – roladki z łososia faszerowane podawane z kiełkami. Na bardziej wykwintne spotkania możesz natomiast przygotować roladki ze schabu nadziewane pęczakiem i pieczarkami z sałatką z gotowanych buraków i suszonych śliwek, które z pewnością zachwycą twoich gości! Roladki mięsne to także idealna propozycja na wielkanocne danie – szczególnie wiosennie, lekko i świątecznie na wielkanocnym stole prezentują się roladki jajeczne z łososiem czy rolada z szynki nadziewana farszem z szynki konserwowej, ogórka konserwowego, koperku i serka homogenizowanego. A ty, które roladki mięsne wybierasz?