Nasze przepisy łosoś pieczony

łosoś pieczony

Łosoś pieczony zaledwie przez kwadrans w dobrze rozgrzanym piekarniku jest delikatny, soczysty i aromatyczny. Pieczony łosoś znakomicie smakuje z gęstymi sosami, takimi jak Sos koperkowy ze śmietanką Na Każdy Dzień WINIARY, malinowym sosem winegret, WINIARY POMYSŁ NA…Spaghetti Napoli czy sosem koperkowo-cytrynowym. Pasują do niego też domowe dipy – np. czosnkowy, a także sosy pieczeniowe. Pieczonego łososia możesz podawać z rozmaitymi dodatkami: ziemniakami wyjętymi z wody, ziemniaczanym puree, dowolnym ryżem, pysznymi kaszami, makaronem pełnoziarnistym czy świderkami… Wytrawny pieczony łosoś będzie też wyborny z plastrami słodkiego mango, serwowany pod pierzynką z chleba tostowego czy zapiekany z krewetkami, porem i cebulą. Zobacz nasze przepisy na pieczonego łososia!