Nasze przepisy kuchnia łotewska

kuchnia łotewska

Kuchnia łotewska opiera się głównie na rybach, mięsie i potrawach mącznych. Łotysze gustują szczególnie w golonce wieprzowej. Chętnie sięgają też po pierogi nadziewane słoniną lub boczkiem. Jako że jest to kraj nadbałtycki – kuchnia łotewska to również królestwo łososia, śledzi, pstrągów czy szprotek. Podawane na różne sposoby – wędzone, duszone, marynowane lub nadziewane – mają wielu swoich zwolenników. Sprawdź nasze przepisy!

Przykro nam, ale nie mamy pasującego przepisu w serwisie. Sprawdź nasze najnowsze propozycje poniżej:

Ciasto ze śliwkami
628
autor: WINIARY
4,1/5 279 ocen
Sernik z kruszonką
677
autor: WINIARY
4,3/5 255 ocen
Pizza farmerska
241
autor: WINIARY
4,3/5 53 oceny
Szybka szarlotka
284
autor: WINIARY
4,1/5 92 oceny
Naleśniki z serem
597
autor: WINIARY
3,9/5 191 ocen
Ciasto na pizzę
851
autor: WINIARY
3,8/5 304 oceny
Sałatka Gyros
1768
autor: DOROMITA
3,8/5 1058 ocen
Pierogi ruskie
249
autor: WINIARY
4/5 83 oceny
Zupa rybna
133
autor: WINIARY
4/5 33 oceny