Nasze przepisy kuchnia łotewska

kuchnia łotewska

Kuchnia łotewska opiera się głównie na rybach, mięsie i potrawach mącznych. Łotysze gustują szczególnie w golonce wieprzowej. Chętnie sięgają też po pierogi nadziewane słoniną lub boczkiem. Jako że jest to kraj nadbałtycki – kuchnia łotewska to również królestwo łososia, śledzi, pstrągów czy szprotek. Podawane na różne sposoby – wędzone, duszone, marynowane lub nadziewane – mają wielu swoich zwolenników. Sprawdź nasze przepisy!

Przykro nam, ale nie mamy pasującego przepisu w serwisie. Sprawdź nasze najnowsze propozycje poniżej:

Sernik z kruszonką
621
autor: WINIARY
4,3/5 249 ocen
Pizza farmerska
218
autor: WINIARY
4,3/5 51 ocen
Szybka szarlotka
253
autor: WINIARY
4,1/5 90 ocen
Naleśniki z serem
487
autor: WINIARY
3,9/5 184 oceny
Ciasto na pizzę
751
autor: WINIARY
3,8/5 300 ocen
Sałatka Gyros
1548
autor: DOROMITA
3,8/5 1044 oceny
Pierogi ruskie
215
autor: WINIARY
4/5 82 oceny
Gołąbki tradycyjne
621
autor: WINIARY
3,7/5 132 oceny
Zupa rybna
115
autor: WINIARY
4/5 32 oceny