Nasze przepisy ciasta pieczone w prodiżu

ciasta pieczone w prodiżu

Ciasta pieczone w prodiżu, czyli tak właściwie w czym? Coraz rzadziej spotykany w polskich domach, prodiż był niegdyś popularnym sprzętem kuchennym, w którym nasze babcie piekły ciasta i mięsa. Prodiż to okrągłe, aluminiowe naczynie wyposażone w wizjer, przez który podglądać można swoje wypieki. Podgrzewany zarówno od spodu, jak i od góry zapewnia ciastom idealne warunki do pieczenia. Wtajemniczeni twierdzą, że ciasta pieczone w prodiżu mają zupełnie inny smak niż te z piekarnika.... Czy to prawda? Oceńcie sami – poniżej kilka sprawdzonych przepisów na ciasta pieczone w prodiżu. Zapraszamy do testowania i komentowania, bo ciekawi jesteśmy Waszych opinii!

Przykro nam, ale nie mamy pasującego przepisu w serwisie. Sprawdź nasze najnowsze propozycje poniżej:

Szybka szarlotka
507
autor:
4,2/5 102 oceny
Sernik z kruszonką
1134
autor:
4,2/5 304 oceny
Pizza farmerska
357
autor:
4,2/5 58 ocen
Ciasto na pizzę
1486
autor:
3,8/5 390 ocen
Naleśniki z serem
902
autor:
3,8/5 217 ocen
Lasagne
770
autor:
3,7/5 410 ocen
Sałatka Gyros
2602
autor:
3,7/5 1188 ocen
Pierogi ruskie
351
autor:
4/5 88 ocen
Pożywna grochowa
171
autor:
4,1/5 21 ocen