Nasze przepisy ciasta pieczone w prodiżu

ciasta pieczone w prodiżu

Ciasta pieczone w prodiżu, czyli tak właściwie w czym? Coraz rzadziej spotykany w polskich domach, prodiż był niegdyś popularnym sprzętem kuchennym, w którym nasze babcie piekły ciasta i mięsa. Prodiż to okrągłe, aluminiowe naczynie wyposażone w wizjer, przez który podglądać można swoje wypieki. Podgrzewany zarówno od spodu, jak i od góry zapewnia ciastom idealne warunki do pieczenia. Wtajemniczeni twierdzą, że ciasta pieczone w prodiżu mają zupełnie inny smak niż te z piekarnika.... Czy to prawda? Oceńcie sami – poniżej kilka sprawdzonych przepisów na ciasta pieczone w prodiżu. Zapraszamy do testowania i komentowania, bo ciekawi jesteśmy Waszych opinii!

Przykro nam, ale nie mamy pasującego przepisu w serwisie. Sprawdź nasze najnowsze propozycje poniżej:

Zupa rybna
154
autor: WINIARY
4,1/5 35 ocen
Sernik z kruszonką
713
autor: WINIARY
4,3/5 258 ocen
Pizza farmerska
256
autor: WINIARY
4,3/5 53 oceny
Szybka szarlotka
299
autor: WINIARY
4,1/5 93 oceny
Naleśniki z serem
637
autor: WINIARY
3,8/5 197 ocen
Ciasto na pizzę
907
autor: WINIARY
3,8/5 312 ocen
Lasagne
635
autor: WINIARY
3,8/5 396 ocen
Sałatka Gyros
1931
autor: DOROMITA
3,8/5 1075 ocen
Pierogi ruskie
269
autor: WINIARY
4/5 86 ocen
Faworki kruche
611
autor: WINIARY
4,1/5 86 ocen