Nasze przepisy ciasta pieczone w prodiżu

ciasta pieczone w prodiżu

Ciasta pieczone w prodiżu, czyli tak właściwie w czym? Coraz rzadziej spotykany w polskich domach, prodiż był niegdyś popularnym sprzętem kuchennym, w którym nasze babcie piekły ciasta i mięsa. Prodiż to okrągłe, aluminiowe naczynie wyposażone w wizjer, przez który podglądać można swoje wypieki. Podgrzewany zarówno od spodu, jak i od góry zapewnia ciastom idealne warunki do pieczenia. Wtajemniczeni twierdzą, że ciasta pieczone w prodiżu mają zupełnie inny smak niż te z piekarnika.... Czy to prawda? Oceńcie sami – poniżej kilka sprawdzonych przepisów na ciasta pieczone w prodiżu. Zapraszamy do testowania i komentowania, bo ciekawi jesteśmy Waszych opinii!

Przykro nam, ale nie mamy pasującego przepisu w serwisie. Sprawdź nasze najnowsze propozycje poniżej:

Sernik z kruszonką
619
autor: WINIARY
4,3/5 249 ocen
Pizza farmerska
218
autor: WINIARY
4,3/5 51 ocen
Szybka szarlotka
252
autor: WINIARY
4,1/5 90 ocen
Naleśniki z serem
486
autor: WINIARY
3,9/5 184 oceny
Ciasto na pizzę
748
autor: WINIARY
3,8/5 300 ocen
Sałatka Gyros
1541
autor: DOROMITA
3,8/5 1044 oceny
Pierogi ruskie
214
autor: WINIARY
4/5 82 oceny
Gołąbki tradycyjne
621
autor: WINIARY
3,7/5 132 oceny
Zupa rybna
115
autor: WINIARY
4/5 32 oceny