Nasze przepisy ciasta pieczone w prodiżu

ciasta pieczone w prodiżu

Ciasta pieczone w prodiżu, czyli tak właściwie w czym? Coraz rzadziej spotykany w polskich domach, prodiż był niegdyś popularnym sprzętem kuchennym, w którym nasze babcie piekły ciasta i mięsa. Prodiż to okrągłe, aluminiowe naczynie wyposażone w wizjer, przez który podglądać można swoje wypieki. Podgrzewany zarówno od spodu, jak i od góry zapewnia ciastom idealne warunki do pieczenia. Wtajemniczeni twierdzą, że ciasta pieczone w prodiżu mają zupełnie inny smak niż te z piekarnika.... Czy to prawda? Oceńcie sami – poniżej kilka sprawdzonych przepisów na ciasta pieczone w prodiżu. Zapraszamy do testowania i komentowania, bo ciekawi jesteśmy Waszych opinii!

Przykro nam, ale nie mamy pasującego przepisu w serwisie. Sprawdź nasze najnowsze propozycje poniżej:

Ciasto ze śliwkami
605
autor: WINIARY
4,1/5 277 ocen
Sernik z kruszonką
673
autor: WINIARY
4,3/5 255 ocen
Pizza farmerska
238
autor: WINIARY
4,3/5 52 oceny
Szybka szarlotka
283
autor: WINIARY
4,1/5 92 oceny
Naleśniki z serem
586
autor: WINIARY
3,9/5 189 ocen
Ciasto na pizzę
840
autor: WINIARY
3,8/5 304 oceny
Sałatka Gyros
1754
autor: DOROMITA
3,8/5 1057 ocen
Pierogi ruskie
247
autor: WINIARY
4/5 83 oceny
Zupa rybna
130
autor: WINIARY
4/5 33 oceny