Nasze przepisy szaszłyki warzywne

szaszłyki warzywne


Szaszłyki warzywne możesz przygotowywać w wersji wegetariańskiej, ale również z dodatkiem mięs (drobiu, wieprzowiny czy wołowiny). W naszej kolekcji przepisów na grillowane szaszłyki warzywne znajdziesz pomysły zarówno dla wegetarian (np. na szaszłyki z papryką, cebulą, brukselką czy kabaczkiem), ale też uwielbiających grillowane mięso. Szaszłyki warzywne na grilla nie tylko genialnie smakują, ale też pięknie wyglądają dzięki rozmaitym barwom warzyw. Doskonale odzwierciedlają pozytywny nastrój każdego grillowicza!

Niepodważalną zaletą szaszłyków z warzyw jest ławy i szybki sposób ich przyrządzania. Wystarczy pokroić w kostkę ulubione warzywa, przyprawić je lub zamarynować, zostawić na godzinkę lub dwie w lodówce, żeby smaki mogły się połączyć, a następnie upiec warzywne szaszłyki na grillu lub w piekarniku. Szaszłyki warzywne powinno się piec bez tłuszczu, co jest polecane wszystkim dbającym o linię i pilnującym diety. Upieczone warzywa smakują doskonale nie tylko na ciepło – można podawać je również na zimno.