Nasze przepisy Dania gotowane na parze

Dania gotowane na parze

Przepisy na dania na parze są polecane nie tylko osobom odchudzającym się ze względu na brak tłuszczów i mniejszą kaloryczność, ale wszystkim - ze względu na wartości odżywcze, które podczas gotowania na parze nie giną tak samo, jak w czasie smażenia. Warzywa, mięsa i ryby gotowane na parze zachowują nie tylko swoje właściwości i wartości odżywcze, ale też wyborny smak i aromat. Wśród naszych przepisów na dania na parze znajdziesz m.in. pysznego kurczaka na parze, sandacza podawanego z warzywami (kalarepką, marchewką i szparagami) czy pulpeciki dietetyczne, które możesz podawać z porcją warzyw. Na parze przyrządzisz również znakomitego łososia, sałatkę z soczewicą, dorsza z kalafiorem, roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i serem feta, a także danie typowo sezonowe – roladki z dynią!