Nasze przepisy Dania jednogarnkowe

Dania jednogarnkowe


Wystarczy dobry WINIARY POMYSŁ NA..., kilka prostych składników i jeden garnek, by przygotować smakowite, pożywne, rozgrzewające dania jednogarnkowe, którymi pożywi się cała rodzina lub grono znajomych. Dania jednogarnkowe mają wiele zalet, a jedną z nich jest fakt, że takie danie może Ci wystarczyć nawet na 2 dni – gotujesz raz, a obiad do pracy na drugi dzień masz gotowy!

Wśród dań jednogarnkowych mamy same specjały. Pyszne gulasze wołowe, z żołądków wieprzowych, Boeuf Stroganow, dania jednogarnkowe inspirowane kuchnią włoską, czyli np. garnek po bolońsku czy garnek serowy z suszonymi pomidorami. Pyszności jednogarnkowe to też garnek myśliwski, chłopski czy śródziemnomorski z wołowiną – skrywające w sobie soczyste, miękkie mięso duszone i porcję warzyw w gęstym, aromatycznym sosie. Polecamy też danie jednogarnkowe ze śliwką lub wędzonym boczkiem i fasolą.