Naszą misją jest sprawić, by Polacy pokochali kaszę! Zrobię to oczywiście z Kaszotto Winiary.

Z grzybami, ze szpinakiem, cztery sery, z burakami lub z jarmużem. Spróbuj i przekonaj się, że kasza z sosem to świetne danie dla całej rodziny – gotowe w pół godziny!

David Gaboriaud
kucharz - podróżnik

Nasze kaszottaWypróbuj wszystkie warianty

Kaszotto borowikowe

Kaszottoborowikowe

Nie ma nic lepszego na kremowy sos, niż pyszne grzyby, które połączyliśmy z kaszą z warmińskich upraw.

Nasz sos to przede wszystkim wyjątkowa kompozycja grzybów: borowików, maślaków oraz podgrzybków, z dodatkiem pachnącego rozmarynu, świeżo zmielonego pieprzu i innych składników.  Dodaliśmy do niego dojrzałe ziarna jęczmienia, rosnącego na warmińskich polach. Właśnie tak powstało kaszotto borowikowe — aromatyczne danie z kremowym, grzybowym sosem i kaszą pęczak, które przygotujesz w 30 minut!

Smak grzybów wzbogaci pierś z kurczaka z odrobiną masła – spróbuj!

Zawartość kaszotto borowikowe
Kaszotto borowikowe Składniki kaszotto borowikowe Zawartość kaszotto borowikowe
Łatwo

przygotujesz

dodaj: 200 g. piersi z kurczaka, 20 g. masła
krok1

Pierś z kurczaka pokrój w kostkę
i smaż przez ok. 5 min.

krok2

Dolej 800 ml zimnej wody, wsyp zawartoś obu saszetek, dobrze wymieszaj i zagotuj.
Zmniejsz ogień i gotuj przez 25 min, od czasu do czasu mieszając

krok3

Zdejmij garnek z ognia, dodaj 20 g masła, wymieszaj
i pozostaw na chwilę pod przykryciem.