Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozpoczęcie sezonu grillowego to moment, w którym mamy szansę na odświeżenie klasycznych przepisów i zaskoczenie swoich gości. Jedną z popularniejszych potraw, które przygotowywane są właśnie na grillu jest biała kiełbasa w towarzystwie cebuli. Choć dla wielu z nas może być to jedno z najprostszych rozwiązań, to jednak warto się na nie skusić. Biała kiełbasa z grilla z cebulą jest wyjątkowo prosta i szybka w przygotowaniu. Co więcej, świetnie sprawdzi się ona dosłownie na każdą okazję. Takie danie może świetnie się sprawdzić zarówno jako lunch oraz jako późny podwieczorek. Dodatkowo możemy zaserwować je w formie przekąski do piwa i cieszyć się wyrazistym smakiem. Samo przygotowanie dania sprowadza się do nacięcia kiełbaski, a także pokrojenia cebuli w nieco większe krążki. Zajmie nam to nie więcej niż 10 minut, a nasi goście z pewnością na długo nie będą mogli zapomnieć wyjątkowego aromatu i posmaku!
Biała kiełbasa z grilla z cebulą - jak można ją doprawić?
Biała kiełbasa na grilla - przepis, to przede wszystkim prostota i szybkość wykonania. Zazwyczaj kiełbaski są już odpowiednio doprawione i mogą mieć lekko ostry posmak. Jeśli jednak chcemy nieco urozmaicić to danie, wówczas możemy zdecydować się na zamarynowanie kiełbasek np. w marynacie z piwa i musztardy. Świetnie sprawdzi się również natarcie kiełbasek ostrą papryką zmieszaną z miodem. Wszystko jednak zależy od tego, jaki efekt końcowy chcemy uzyskać. Warto jednak zauważyć, że biała kiełbasa z grilla z cebulą sama w sobie będzie wyrazista i smaczna. Jeśli więc nie mamy czasu lub ochoty na jej dodatkowe marynowanie, wówczas nie musimy się na to decydować!
Biała kiełbasa z grilla - z czym można ją podawać?
Biała kiełbasa z grilla to danie, które cieszy się wyjątkową popularnością. W tradycyjny sposób, jest ona serwowana z ketchupem, musztardą oraz kromką świeżego pieczywa. Jeśli jednak chcemy nieco wyjść poza utarte schematy, wówczas możemy zdecydować się na podanie jej w towarzystwie gotowanych lub pieczonych ziemniaków. Wówczas biała kiełbasa z grilla z dodatkiem cebuli świetnie sprawdzi się w roli głównego dania. Ciekawym rozwiązaniem może okazać się również danie z kiełbasą i jarmużem lub przygotowanie smakowitych hot-dogów, które zaskoczą zebranych na grillu gości. Pamiętajmy również, że nie musimy ograniczać się do ketchupu i musztardy! Możemy śmiało korzystać z innych sosów do potraw grillowych, które wpiszą się w nasze preferencje smakowe i urozmaicą naszą grillowaną, białą kiełbaskę!
Kiełbaskę nacinamy w z dwóch stron w poprzek na głębokość około 3 - 4 mm. Kiełbaskę układamy na tacce do grillowana.
Oprószamy ją przyprawą do grilla ziołową.
Cebulę obieramy i kroimy w krążki, układamy na wierzchu kiełbaski.
Następnie tackę umieszczamy na grillu i grillujemy kiełbaski co pewien czas przewracając, by były rumiane z dwóch stron.
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze 1