Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Poczuj wiosnę z pyszną i lekką sałatką wiosenną! W przepisie na sałatkę wiosenną z jajkiem aż roi się od kolorów i smaków – drobna sałata rzymska stanowi bazę, do niej zaś dołączają dekoracyjne wstążki z zielonego ogórka i kusząco czerwone, chrupiące rzodkiewki. Świeże warzywa w sałatce łączy sos z Majonezu Lekkiego WINIARY i jogurtu naturalnego, a o odrobinę ostrości w smaku dbają czerwona cebula i kiełki rzeżuchy.
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.
Krok 2
5 min
Jajka przepiórcze ugotuj na twardo. Obierz i pokrój na połówki.
Krok 3
5 min
Rzodkiewki umyj i pokrój w cienkie plasterki. Ogórka pokrój wzdłuż na plastry – najłatwiej zrobić to obieraczką do warzyw.
Krok 4
3 min
Czerwoną cebulę pokrój w półplasterki.
Krok 5
5 min
Połącz Majonez Lekki WINIARY z jogurtem. Wymieszaj składniki sałatki z sosem majonezowo-jogurtowym.
Krok 6
2 min
Dopraw sałatkę solą i pieprzem do smaku i posyp ją rzeżuchą.
Krok 1
z
6
Sałatę umyj, osusz i porwij na mniejsze kawałki.
Krok 2
z
6
Jajka przepiórcze ugotuj na twardo. Obierz i pokrój na połówki.
Krok 3
z
6
Rzodkiewki umyj i pokrój w cienkie plasterki. Ogórka pokrój wzdłuż na plastry – najłatwiej zrobić to obieraczką do warzyw.
Krok 4
z
6
Czerwoną cebulę pokrój w półplasterki.
Krok 5
z
6
Połącz Majonez Lekki WINIARY z jogurtem. Wymieszaj składniki sałatki z sosem majonezowo-jogurtowym.
Krok 6
z
6
Dopraw sałatkę solą i pieprzem do smaku i posyp ją rzeżuchą.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0