Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kolorowa i pyszna sałatka z makaronem ryżowym podbije serce każdego. Odpowiednio skomponowane i połączone składniki zaspokoją głód i usatysfakcjonują smakoszy. Ten przepis na sałatkę z makaronem ryżowym obfituje w różnorodne elementy. Ogórek, jajka i szynka w otoczce z Majonezu Dekoracyjnego WINIARY stworzą zgrany zespół.
Sałatkę z makaronu ryżowego przygotujesz w kilkadziesiąt minut z prostych składników, z których część na pewno masz w domu. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę. Umyte pomidory i ogórka również pokrój w kostkę.
Do ugotowanego makaronu dodaj warzywa, jajka i szynkę pokrojoną wcześniej w kostkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Dodaj do nich 1 łyżkę Majonezu Dekoracyjnego WINIARY i ponownie dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowana sałatka z makaronem ryżowym i jajkiem stanowi pożywny i sycący posiłek. Z tego powodu z powodzeniem możesz podać ją jako samodzielne danie lub dodatek do mięs np. pieczonych lub grillowanych. Jest to też doskonały pomysł na szybką kolację lub drugie śniadanie do pracy. Tą sałatką nie pogardzą także miłośnicy wszelkich dań z makaronem. Docenisz ją ponadto wtedy, gdy z wizytą wpadną głodni goście.
Podoba Ci się ten przepis? Dodaj go do swojej książki kucharskiej. Załóż ją TUTAJ.
Komentarze 2