Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masz ochotę na szybki i smaczny deser bez pieczenia? W takim razie mamy dla Ciebie idealny przepis! Rafaello bez pieczenia to przysmak dla tych, którzy szukają prostego sposobu na smaczny deser. Sprawdź nasz przepis na rafaello bez pieczenia!
Przygotowanie
60 min
Krok 1
10 min
Pół szklanki mleka zmiksować z żółtkami, mąką pszenną i mąką ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, wlać mleko z żółtkami i mąkami i ugotować budyń.
Krok 2
10 min
Masę cały czas mieszamy, żeby nie przypalić. Budyń nakryć folią spożywczą i ostudzić.
Krok 3
5 min
Do zimnego budyniu dodać miękką margarynę i dokładnie zmiksować. Do kremu dodać 1,5 szklanki kokosu i wymieszać. Krem podzielić na trzy części.
Krok 4
5 min
Blaszkę o wymiarach 24*34 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć warstwę krakersów.
Krok 5
10 min
Rozsmarować pierwszą część kremu, na nią wyłożyć drugą warstwę krakersów, potem - drugą część kremu i znów krakersy. Na górze rozsmarować trzecią warstwę kremu.
Krok 6
5 min
Pół szklanki kokosu uprażyć na suchej patelni i posypać po wierzchu.
Krok 7
5 min
Ciasto odłożyć w chłodne miejsce. Najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy krakersy zmiękną.
Krok 1
z
7
Pół szklanki mleka zmiksować z żółtkami, mąką pszenną i mąką ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, wlać mleko z żółtkami i mąkami i ugotować budyń.
Krok 2
z
7
Masę cały czas mieszamy, żeby nie przypalić. Budyń nakryć folią spożywczą i ostudzić.
Krok 3
z
7
Do zimnego budyniu dodać miękką margarynę i dokładnie zmiksować. Do kremu dodać 1,5 szklanki kokosu i wymieszać. Krem podzielić na trzy części.
Krok 4
z
7
Blaszkę o wymiarach 24*34 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć warstwę krakersów.
Krok 5
z
7
Rozsmarować pierwszą część kremu, na nią wyłożyć drugą warstwę krakersów, potem - drugą część kremu i znów krakersy. Na górze rozsmarować trzecią warstwę kremu.
Krok 6
z
7
Pół szklanki kokosu uprażyć na suchej patelni i posypać po wierzchu.
Krok 7
z
7
Ciasto odłożyć w chłodne miejsce. Najlepiej smakuje na drugi dzień, gdy krakersy zmiękną.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0