Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Co powiesz na pyszną grzybową przekąskę - pieczarki w cieście naleśnikowym?
Wybierając do niej grzyby, zwróć uwagę na to, by miały one duże kapelusze. Zwykłe pieczarki możesz też zastąpić odmianą portobello lub brązowymi. Pieczarki w cieście naleśnikowym najlepiej smakują na gorąco, posypane szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Przygotowanie
35 min
Krok 1
5 min
Grzyby umyć i osuszyć.
Krok 2
5 min
Jajko rozbełtać, wymieszać z mlekiem i dwiema szczyptami soli.
Krok 3
10 min
Dodać mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie zmiksować.
Krok 4
5 min
Pieczarki maczać w cieście i kłaść na rozgrzany olej.
Krok 5
10 min
Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.
Krok 1
z
5
Grzyby umyć i osuszyć.
Krok 2
z
5
Jajko rozbełtać, wymieszać z mlekiem i dwiema szczyptami soli.
Krok 3
z
5
Dodać mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie zmiksować.
Krok 4
z
5
Pieczarki maczać w cieście i kłaść na rozgrzany olej.
Krok 5
z
5
Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0