Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jedna z odsłon kremowych zup warzywnych – zupa krem z kalafiora, wzbogacona smakowo Rosołem drobiowym WINIARY, podawana z chrupiącymi grzankami, groszkiem ptysiowym lub skwarkami z boczku. Możesz ją również udekorować natką pietruszki lub koperkiem. Zupę kalafiorową doprawiasz ulubionymi przyprawami, a jeżeli chcesz uzyskać gęstszy krem – dodajesz więcej ziemniaków.
Wodę i śmietankę wlać do wysokiego garnka, a następnie dodać Bulion drobiowy Winiary, zagotować.
Krok 2
25 min
Do wywaru doodać oczyszczony kalafior i gotować na wolnym ogniu do momentu aż kalafior będzie bardzo miękki.
Krok 3
10 min
Ugotować ziemniaki, odcedzić i dodać do zupy. Doprowadzić do wrzenia.
Krok 4
10 min
Garnek z zupą zdejmujemy z ognia i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 5
5 min
Jeżeli jest taka potrzeba to doprawiamy solą. Gorącą zupę rozlewamy w miseczki lub do talerzy, a na wierzch posypujemy grzankami, groszkiem ptysiowym lub skwareczkami z boczku.
Krok 1
z
5
Wodę i śmietankę wlać do wysokiego garnka, a następnie dodać Bulion drobiowy Winiary, zagotować.
Krok 2
z
5
Do wywaru doodać oczyszczony kalafior i gotować na wolnym ogniu do momentu aż kalafior będzie bardzo miękki.
Krok 3
z
5
Ugotować ziemniaki, odcedzić i dodać do zupy. Doprowadzić do wrzenia.
Krok 4
z
5
Garnek z zupą zdejmujemy z ognia i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 5
z
5
Jeżeli jest taka potrzeba to doprawiamy solą. Gorącą zupę rozlewamy w miseczki lub do talerzy, a na wierzch posypujemy grzankami, groszkiem ptysiowym lub skwareczkami z boczku.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0