Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Plastry bakłażana i cukinii w cieście to smaczny dodatek do obiadu lub ciekawa przekąska na wieczór.
Przygotowanie
40 min
Krok 1
5 min
Warzywa umyj, osusz i pokrój w plastry.
Krok 2
15 min
Plastry bakłażana natrzyj solą i pozostaw na kilkanaście minut. Bakłażan puści soki, dzięki czemu nie będzie gorzki. Następnie osusz warzywo papierowym ręcznikiem.
Krok 3
5 min
Do jednej miseczki wbij jajko i przypraw go solą, pieprzem i ziołami. Do drugiej wsyp mąkę.
Krok 4
5 min
Panieruj warzywa w kolejności: mąka, jajko i znów mąka.
Krok 5
10 min
Na patelnii rozgrzej olej słonecznikowy, a następnie smaż na nim panierowane cukinie i bakłażany.
Krok 1
z
5
Warzywa umyj, osusz i pokrój w plastry.
Krok 2
z
5
Plastry bakłażana natrzyj solą i pozostaw na kilkanaście minut. Bakłażan puści soki, dzięki czemu nie będzie gorzki. Następnie osusz warzywo papierowym ręcznikiem.
Krok 3
z
5
Do jednej miseczki wbij jajko i przypraw go solą, pieprzem i ziołami. Do drugiej wsyp mąkę.
Krok 4
z
5
Panieruj warzywa w kolejności: mąka, jajko i znów mąka.
Krok 5
z
5
Na patelnii rozgrzej olej słonecznikowy, a następnie smaż na nim panierowane cukinie i bakłażany.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0