Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kiedy masz ochotę na ciastka, pamiętaj, że najlepsze są te, które zrobisz sam! Nasza propozycja to ciastka, które przyrządzisz ze składników, które zazwyczaj są pod ręką. Efekt jest pyszny, a dzieciaki pokochają nowe, domowe łakocie. Smacznego!
Przygotowanie
25 min
Krok 1
5 min
Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę oraz rodzynki (lub inne suszone owoce), wymieszać.
Krok 2
10 min
Następnie dodać roztrzepane jajka i aromat waniliowy, wszystko razem zagnieść.
Krok 3
5 min
Gdy ciasto będzie zbyt klejące, dosypać mąki. Rozwałkować na grubość ok. 5 mm i wykrawać ciasteczka w dowolne kształty.
Krok 4
5 min
Posmarowaną tłuszczem patelnię nagrzać, kłaść ciasteczka i "smażyć" na niezbyt dużym ogniu po 1-2 minuty z każdej strony.
Krok 1
z
4
Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę oraz rodzynki (lub inne suszone owoce), wymieszać.
Krok 2
z
4
Następnie dodać roztrzepane jajka i aromat waniliowy, wszystko razem zagnieść.
Krok 3
z
4
Gdy ciasto będzie zbyt klejące, dosypać mąki. Rozwałkować na grubość ok. 5 mm i wykrawać ciasteczka w dowolne kształty.
Krok 4
z
4
Posmarowaną tłuszczem patelnię nagrzać, kłaść ciasteczka i "smażyć" na niezbyt dużym ogniu po 1-2 minuty z każdej strony.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Zapisz
Komentarze
2
M
Michelle
Jak ktoś chce zrobić szybko i w prosty sposób ciastka to bardzo polecam, ale jeśli chce zjesc lepsze to raczej wybrałabym inny przepis.
V
Violetta
To nie są ciasteczka ze zdjęcia. Widać już po składnikach.
Komentarze 2