Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Babeczki z czekoladą to deser, który uwielbia każdy. Sprawdzi się na specjalne okazje, takie jak przyjęcia, urodziny i spotkania towarzyskie, ale również za każdym razem, gdy najdzie na nie ochota zupełnie bez okazji! Muffinki z czekoladą są łatwe do przygotowania, a do tego zachwycają czekoladowym smakiem.
Nasz przepis na muffinki nie jest skomplikowany, a wykonanie wraz z pieczeniem zajmuje niecałą godzinę. Zacznij od pokruszenia tabliczki czekolady na drobne kawałki. Następnie wymieszaj mąkę z sodą oczyszczoną, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Nie zapomnij o tym, by dodać cukier wanilinowy.
Do składników wymieszanych z mąką dodaj czekoladę. Następnie zmiksuj jajko z olejem i jedną szklanką mleka. Dodaj do niego sypkie produkty i całość delikatnie wymieszaj. Gotową masą wypełnij foremki do babeczek i piecz przez około 20 minut w 190 stopniach. Po przestudzeniu babeczki możesz podawać ze szklanką mleka. Oczywiście okażą się też niezastąpione do popołudniowej kawy.
Wiedząc, jak zrobić babeczki z czekoladą, masz gotowy sposób na błyskawiczny deser, gdy wpadną niezapowiedziani goście lub gdy uznacie z całą rodziną czy przyjaciółmi, że zostajecie w domu na leniwy wieczór filmowy. Babeczki możesz udekorować masą budyniową i owocami, orzechami albo innymi ulubionymi dodatkami.
Komentarze 0