Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Szukasz pomysłu na pyszne i sycące danie? Zupa cebulowa z pieczonymi kiełbaskami i śmietaną jest niewątpliwie jednym z nich! Pyszny aromat Zupy cebulowej WINIARY w połączeniu z kiełbaskami zapiekanymi razem z chrupiącym boczkiem, na pewno znajdą niejednego wielbiciela. Zupę podawaj z kwaśną śmietaną, a jeśli czujesz, że dopadł cię naprawdę duży głód, to podawaj zupę cebulową z domowymi grzankami!
Przygotowanie
37 min
Krok 1
25 min
Kiełbaski nakrój lekko nożem w poprzek, wsadź do środka listki rozmarynu i każdą owiń plastrem boczku. Tak przygotowane wstaw do rozgrzanego do 200° C piekarnika i piecz 10-15 minut, aż się zrumienią. Możesz również upiec same kiełbaski.
Krok 2
10 min
Zupę cebulową WINIARY wymieszaj dokładnie z wodą i zagotuj.
Krok 3
2 min
Do każdej porcji zupy podawaj po dwie kiełbaski i czubatą łyżkę śmietany.
Krok 1
z
3
Kiełbaski nakrój lekko nożem w poprzek, wsadź do środka listki rozmarynu i każdą owiń plastrem boczku. Tak przygotowane wstaw do rozgrzanego do 200° C piekarnika i piecz 10-15 minut, aż się zrumienią. Możesz również upiec same kiełbaski.
Krok 2
z
3
Zupę cebulową WINIARY wymieszaj dokładnie z wodą i zagotuj.
Krok 3
z
3
Do każdej porcji zupy podawaj po dwie kiełbaski i czubatą łyżkę śmietany.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0