Wydawać by się mogło, że samodzielne przygotowanie pasztetu jest trudne i czasochłonne. Nic bardziej mylnego! Sięgnij po
przepis na pasztet domowy z Bulionem drobiowym z liściem laurowym i zielem angielskim WINIARY, a przekonasz się, że prawdziwe pyszności można wyczarować w naprawdę prosty i szybki sposób. Nawet jeśli nie posiadasz wybitnych zdolności kulinarnych, bez problemu poradzisz sobie z tym zadaniem!
Domowy pasztet kryje w sobie różne rodzaje mięs, jak boczek, wołowina, kurczak,
wątróbka drobiowa i łopatka wieprzowa. Możesz wykorzystać to, co aktualnie masz "na stanie".
Wołowina i kurczak pozostałe po gotowaniu rosołu będą idealne! Pokrój je wszystkie, wrzuć do jednego garnka i zagotuj wraz z bulionem. Następnie zmiel całość dwukrotnie i dopraw aromatycznymi przyprawami, takimi jak sól, pieprz, gałka muszkatołowa i imbir. Teraz już tylko musisz uformować masę i upiec
domowy pasztet w piekarniku.
Pasztet możesz serwować zarówno na ciepło, zaraz po upieczeniu, jak i na zimno – gdy stężeje i będzie nadawał się do krojenia w plastry. Wówczas możesz podawać go na przykład z pieczywem, w towarzystwie
Sosu tatarskiego WINIARY, który nada potrawie wyrazistego charakteru.
Domowy pasztet to propozycja idealna na co dzień i od święta. Za każdym razem możesz przygotowywać go nieco inaczej, modyfikując składniki i eksperymentując np. z innymi przyprawami. Nie bój się wyzwań kulinarnych – pichcenie w kuchni i odkrywanie nowych smaków to wspaniała przygoda, która może mieć pyszny finał!
Komentarze 0