Składniki od polskich dostawców

Dbamy o to, co ważne

Polskie składniki

Dbamy o to skąd pochodzą składniki, które trafiają do naszych produktów. Dzięki bliskiej współpracy z dostawcami, jesteśmy pewni jakości surowców, co przekłada się na najwyższą jakość naszych produktów. Właśnie dlatego większość składników używanych w naszej kaliskiej fabryce pochodzi z Polski.

Mąka z polskich zbóż

W naszych produktach od lat korzystamy z mąki pochodzącej z młyna z Kruszwicy. Ziarna zbierane w odpowiednim momencie, mielone zgodnie ze specjalną recepturą – to dzięki niej ta mąka jest tak wyjątkowa.

Buraki uprawiane z pasją

Buraki na barszcz czerwony WINIARY pochodzą od polskich rolników, między innymi z rodzinnego gospodarstwa Pana Andrzeja Łukasiewicza na Lubelszczyźnie. Zobacz ile serca wkłada w ich uprawę.

Skąd się biorą buraczki Gospodarstwo po sezonie
Andrzej Łukasiewicz
Rolnik, województwo lubelskie

Polski Groch

To niezwykłe jak z zaschniętych, szarych strąków wydobywa się dojrzałe, piękne ziarna. Pan Artur od lat uprawia groch w swoim gospodarstwie i zna jego sekrety. Poznaj je również.

Zobacz film
Artur Cieszkowski
Rolnik, województwo świętokrzyskie

Warzywa korzeniowe

Jak to możliwe, że w niewielkich opakowaniach produktów WINIARY znajdziesz pyszne polskie warzywa? To żadna tajemnica! Podlegają najstarszemu sposobowi konserwacji żywności – suszeniu. Poznaj szczegóły tego procesu dzięki Panu Danielowi Jaworskiemu, naszemu wieloletniemu dostawcy suszonych warzyw.

Zobacz film
Daniel Jaworski
Właściciel suszarni warzyw Jaworski,
województwo mazowieckie

z polskich lasów

Sposób pozyskiwania grzybów leśnych nie zmienił się odkąd świat stary. Kawałki suszonych grzybów, które znajdziesz w naszych produktach zbierane są ręcznie w polskich lasach.

Poznaj Pana Łukasza Ługowskiego, naszego dostawcę, który skupuje grzyby od lokalnych grzybiarzy i dba o ich jakość.

Zobacz film
Łukasz Ługowski
Właściciel firmy Jantex,
województwo wielkopolskie