Wniary

Dbamy o to, co ważne

Ekspresowa zupa Barszcz Czerwony

 Ekspresowa zupa Barszcz Czerwony Składniki: cukier, zagęszczony sok z buraka 15,4%, sól, maltodekstryna, tłuszcz palmowy, kwas (kwas cytrynowy), suszony czosnek 1,8%, aromaty (z pszenicą), fermentowane białko pszenne, ekstrakt dorżdży, majeranek, olej słonecznikowy, przyprawy.

Może zawierać: jaja, soję, mleko, seler, gorczycę

W tym produkcie znajdziesz:

Zagęszczony sok z buraka Zagęszczony sok z buraka Barszcz czerwony WINIARY produkowany jest z wysuszonego soku z buraków uprawianych w Polsce. Poznaj historię Pana Andrzeja – naszego dostawcy, który uprawia buraki z pasją. Zobacz film
Majeranek Majeranek
Czosnek Czosnek

Składniki dla smaku

  • Przyprawy
  • Cukier
  • Sól
  • Kwas cytrynowy
  • Ekstrakt drożdży Otrzymywany jest przy użyciu drożdży spożywczych, dzięki ich zdolności do fermentacji. W skład ekstraktu drożdżowego wchodzą komórki drożdży i sól. W naszych produktach służy on do podkreślania walorów smakowych potrawy.
  • Fermentowane białko pszenne Powstaje z białek pszenicy w wyniku dobrze znanego procesu fermentacji. W codziennym życiu dzięki fermentacji powstają uwielbiane przez Polaków kiszone ogórki i kapusta, zyskując inny, bardziej wyrazisty niż świeże smak. W naszych produktach wysuszone fermentowane białko pszenne dodajemy w celu podkreślenia ich smaku.

Składniki dla konsystencji

  • Maltodekstryna To popularny składnik spożywczy, który pomaga w utrzymaniu odpowiedniej konsystencji dania. Należy do grupy węglowodanów podobnie jak skrobia. Powstaje właśnie w wyniku rozpadu różnego rodzaju skrobi – ziemniaka, ryżu, kukurydzy. Taki proces zachodzi również podczas trawienia skrobi w układzie pokarmowym.
  • Olej słonecznikowy
  • Tłuszcz palmowy Pozyskiwany jest z miąższu olejowca gwinejskiego. Podobnie jak olej kokosowy zawiera większe ilości nasyconych kwasów tłuszczowych niż inne oleje roślinne, dzięki czemu jest bardziej odporny na działanie wysokich temperatur.

Pozostałe składniki

  • Aromaty To dodawane w niewielkich ilościach składniki, które podkreślają walory zapachowe i smakowe potraw. W kuchni aromatów często używamy np. przy okazji pieczenia ciast. W naszych produktach aromatów używamy między innymi w celu wydobycia ze składników zapachu, który mogły nieco utracić w procesie suszenia. Wszystkie stosowane przez nas aromaty są składnikami bezpiecznymi i dopuszczonymi do użytku na terenie Unii Europejskiej.