Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Pie poświąteczny
Dodaj do CookBook

Pie poświąteczny

(1)
41 min
Łatwy
Przyjaciele od kuchni - Jagna Niedzielska | Przepisy WINIARY
Jagna Niedzielska winiary.pl
Jestem kucharką, propagatorką kuchni zero waste, prowadzącą programy kulinarne w TV. Chętnie dzielę się wiedzą o tym, jak bezkompromisowo pysznie gotować, ale tak, żeby nie marnować!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
800  g
Bigos
1  słoik
Sos Spaghetti WINIARY
1  pęczek
Pęczek dowolnych ziół (u mnie: tymianek oraz bazylia)
400  g
Tłuczone, osolone ziemniaki
4  łyżek
Rozpuszczone masło
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
50.9 g
Wartość energetyczna
441.7 kcal
Tłuszcze
25 g
Białko
6.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Wspaniale, że znów się widzimy w mojej sprytnej kuchni. Teraz jak nigdy szafki pełne są smakołyków, a lodówki pękają w szwach od ryb, sałatek i ciast. Dlatego teraz szczególnie ważne jest, by działać w kuchni zmyślnie i sprytnie, aby nic się nie zmarnowało. Jeśli skończyły Wam się pomysły, dobrze trafiliście. Razem z Winiary #pomagamywgotowaniu.
Z okazji Świąt mam dla Was propozycję na danie, które może pomóc w ponownym wykorzystaniu przeróżnych świątecznych potraw. Przedstawiam Wam pie – potocznie ciasto, ale tym razem w mojej - wytrawnej odsłonie. Wykorzystamy do niego prawdziwego Króla Świąt - ukochany przez wszystkich rodaków bigos! Ale aby nadać mu nieco innego charakteru, dodamy Sos pomidorowy Winiary. Pamiętajcie, taki sos warto zawsze mieć w szafce. Nigdy nie wiecie, kiedy i do czego może się przydać :) Zaczynamy!

Przygotowanie

41 min
  • Krok 1

    5 min
    Bigos podgrzej z sosem Winiary, tak żeby wszystkie składniki dobrze się ze sobą połączyły.
  • Krok 2

    5 min
    Zioła drobno posiekaj, następnie dodaj do bigosu.
  • Krok 3

    2 min
    Tłuczone ziemniaki wymieszaj dokładnie z masłem.
  • Krok 4

    2 min
    Do brytfanki dodaj bigos, a na wierzch warstwę ziemniaków.
  • Krok 5

    25 min
    Całość piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok.25 min
  • Tipy

    1 min
    - zapiec można różne pozostałości świąteczne, np. wędliny, ryby, etc. - jest to też sposób na wykorzystanie ziemniaków z dnia poprzedniego - żeby odświeżyć smak bigosu, żebyśmy nie mieli wrażenia, że jemy ten sam świąteczny bigos, dodajemy sos pomidorowy oraz zioła
  • Gotowe!

    1 min
    Ten sam bigos, a zupełnie inne danie, prawda? Ta banalnie prosta i szybka zapiekanka uratuje jeszcze przed zmarnowaniem nie jedno danie, ale może też uratować nie jednego gospodarza przed niezapowiedzianymi gośćmi  Zachęcam Was do kombinowania z innymi składnikami. Liczę na waszą kreatywność! Teraz zabieram się za jedzenie, a Was zapraszam po więcej inspiracji na stronę www.winiary.pl
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Ogólna ocena

Podziel się swoją opinią

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Danie główne
  • Kolacja
  • Kuchnia brytyjska
  • Kuchnie świata
  • Lunch
  • Najlepsze danie
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Rodzinny posiłek
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Piersi kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami

    Piersi kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami

    1 godz Łatwy
  • Pierś z kaczki z patelni, ze śliwkami, cynamonem, boczkiem i żurawiną

    Pierś z kaczki z patelni, ze śliwkami, cynamonem, boczkiem i żurawiną

    28 min Łatwy
  • Zupa pieczarkowa z pulpecikami drobiowymi i koperkiem

    Zupa pieczarkowa z pulpecikami drobiowymi i koperkiem

    55 min Łatwy
  • Pieczona brukselka z orzechami (którą pokochasz!)

    Pieczona brukselka z orzechami (którą pokochasz!)

    1 godz 13 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu